Haberler

Bingöllü Öğrenciler, Suriyeli Aileler İçin El Ele Verdi

Bingöllü öğrenciler, Suriyeli ailelere yardım toplamak ve destek olmak amacıyla bir araya geldi.

İMKB Bingöl Anadolu Lisesi idaresi ile Okul Meclis üyelerince Suriyeli ailelere yardım yapılması amacıyla hazırlanan projeye il genelindeki tüm okullar destek oldu.

Suriyeli aileler için yapılacak yardımın ilk toplantısı İMKB Bingöl Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, öğretmen ve okul meclis başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Burada bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, Bingöl'ün misafirperverlikte sınır tanımayan bir il olduğunu belirterek, Bingöllüler'in ilk günden beri Suriyeli ailelere sahip çıktığını söyledi.

Göç İdaresinden alınan bilgiye göre Bingöl'de yaklaşık 600 Suriyeli ailenin ikamet ettiğini ve bu ailelerin 80 çocuğunun da okullarda eğitim gördüğünü kaydeden Sarı, şunları söyledi:

"Böyle bir çalışma yapılması bizi son derece mutlu etti. Bingöllüler her zaman ve her yerde olduğu gibi Suriyeli kardeşlerimiz için de misafirperverliğini bir kez daha göstermiş oldu. Bingöl, misafirperverliğinde sınır tanımayan bir ilimizdir. Bingöl, Suriyeli ailelere ilk günden beri sahip çıktı ve sahip çıkmaya devam ediyor. Bingöl'ün en ücra köşesindeki köy okulunda okuyan öğrenciler, bu ailelere defalarca yardım topladı ve kardeşlik örneğini sergiledi. Bu aileler bize emanet ve toplum olarak da bu emanete sahip çıkacağız. Okul Meclis başkanlarının bu çalışmasını imkanlarımız dahilinde destekleyeceğiz. Bu çalışmayı yaparken reklama kaçmadan, gösterişe kaçmadan bu yardımların dağıtımını gerçekleştirmenizi istiyorum. Bedenleri küçük, yürekleri büyük gençlerimizin bu duyarlılığı toplumun her kesime örnek olmasını temenni ediyorum."

İMKB Bingöl Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı Osman Baysal ise, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin hiç hakketmedikleri bir hayatı yaşadıklarını ve bunun tek sorumlusunun da insanlar olduğunu belirti.

Evlerinde ekmek, üstlerinde kıyafet olmayan Suriyeli ailelerin yaşadığı sıkıntıya sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Baysal, "Biz buna sessiz kalmamak, misafirperverliğimizi göstermek için bir kulüp oluşturduk. Bingöl genelindeki tüm okul temsilcilerinin katılımıyla Suriyeli aileler için yardım toplayacağız. Bu kampanya Mart ayında başlayacak ve Haziran sonunda sona erecektir. İlk olarak bu ailelere gideceğiz ve ihtiyaçlarına göre bu yardımları toplayacağız. Toplanacak yardımlar oluşturulacak havuzda toplanacak ve bu yardımlar ailelerin ihtiyacına göre dağıtımı yapılacaktır. Yardımlar alınırken ve teslim edilirken kayıt altına alınacak" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Yedisu, Kiğı, Adaklı, Yayladere, Solhan, Genç ve Karlıova ilçesinden gelen okul meclis temsilcileri, Suriyeli aileler için sonuna kadar destek olacaklarını anlattılar.

Kaynak: AA / Güncel

Yakup Sarı Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title