Haberler

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer."Vatan, Namus ve Bayrağa Kastedeceklere Bu Millet Bağrından...

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Vatan, namus ve bayrağa kastedeceklere bu millet bağrından milyonlarca şehit çıkarmaya hazırdır" dedi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Vatan, namus ve bayrağa kastedeceklere bu millet bağrından milyonlarca şehit çıkarmaya hazırdır" dedi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu tanıtım toplantısında konuşan Güvençer, Reyhanlı'daki patlamalarda hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Güvençer şöyle konuştu:

"Vatan, namus ve bayrağa kastedeceklere bu millet bağrından milyonlarca şehit çıkarmaya hazırdır. Her şeyden önce geçici köy koruculuğu bir kurumdur. Görev alınış, işleyiş ve yürütüm esasları kanunla ve yönetmelikle belirlenmiştir. Bu, güne kadar da bu mevzuat çerçevesinde mevzuatın ve işin hassasiyetin gerektiği tüm kurallara uyarak nitelikli bir kurum, vasıfla gerçekten güvenlik teşkilatımıza birinci dereceden çok yardımcı olan bir işleme tarzıyla bugüne gelmiştir. Bugüne kadar taraf olduğunuz doğruluğun, iyiliğin, hakkın, hakkaniyetin, adaletin, insanın ırzının, namusunun, can ve mal emniyetinin yanında oldunuz. Bundan sonra da Allah sizin ve arkadaşlarınızın bu hak ve hakkaniyet davası için canını feda eden feda etmeye hazır olan arkadaşlarımızın yanında olsun."

Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen ise son dönemde koruculuk sisteminin kaldırılmasının tartışıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Korucular, 20 yıl görev yaptıktan sonra güvenlik görevlisi olmak için korucu olmadılar. Terör, dağlarımızda dolaştığı müddetçe, dağlarımızda eşkıyalar olduğu müddetçe, illegal insanlar halkımızın huzur, refah ve güvenliğini bozduğu müddetçe kimsenin koruculuğu kaldıracağını asla düşünmüyoruz. Korucularımız her zamankinden daha fazla dirayetli, daha gayretli, daha dikkatli bir şeklide hiçbir su istimale açık vermeyecek şekilde görevlerinin başındadırlar."

Toplantıya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündür, şehit aileleri, köy korucuları ve çok sayıda davetli katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Bingöl Belediyesi Reyhanlı Yerel Haberler

title