Haberler

Bingöl Valisi Köşger, 15 Milyon Liraya Malolan Kayak Tesiste İnceleme Yaptı

Bingöl Valisi Köşger, 15 milyon liraya malolan kayak tesiste inceleme yaptı Bingöl'de, 4 yıl önce yapımına başlanan, 15 milyon liraya mal olan ve bu yıl hizmete girmesi beklenen Haserek Kayak tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, "Terörün hiç bir şekilde buraya gölge düşürmesine izin vermemeye çalışıyoruz.

Bingöl Valisi Köşger, 15 milyon liraya malolan kayak tesiste inceleme yaptı

Bingöl'de, 4 yıl önce yapımına başlanan, 15 milyon liraya mal olan ve bu yıl hizmete girmesi beklenen Haserek Kayak tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, "Terörün hiç bir şekilde buraya gölge düşürmesine izin vermemeye çalışıyoruz. Bingöl'deki ve tüm ülkemizdeki terör hadiselerinin bitmesini istiyoruz" dedi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Haziran 2011 yılında yapımına başlanan ve bu yıl faaliyete girecek olan Haserek Kayak Tesisleri'ni ziyaret etti. Vali Köşger'e Bingöl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayır, Gençlik Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Işık da eşlik etti.

Yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği kayak tesiste incelemelerde bulunan Vali Köşger, "Son derece güzel bir kayak tesisini ilimize kazandırmış olduk. Yaklaşık 15 milyon lira harcandı. En son 2 milyon 600 bin lira, pistlerin düzenlenmesi, teleferik ve telesiyerin kurulması için harcandı. Şu an bir eksiğimiz yok. Sadece karın yağmasını bekliyoruz. Kar yağdığı zaman Türkiye'nin en güzel pistlerinden birini ilimize kazandırmış olacağız. Bingöl'e hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bingöllüler'i ve gençlerimizi kar yağdıktan sonra kayak yapmak iin buraya davet ediyoruz. Yolumuz ile ilgili bir sıkıntı var. Yolumuzu 3 milyon liraya ihale ettik. Sıcak asfalt yol yapılacak. Oldukça güzel bir yol ile erişim sağlanacak. Ancak bir köyümüz bu hizmete engel oldu, malzeme verilmediği için ihale gerçekleşemedi. Önümüzdeki bahar ayında yol yapım çalışmaları başlayacak inşallah" dedi.

Bölgede devam eden sokağa çıkma yasakları, çatışmalara da değinen Vali Köşger, "Terörü bitireceğiz inşallah. Hiçbir şekilde buraya gölge düşürmesine izin vermemeye çalışıyoruz. Bingöl'de terör hadiselerinin, tüm ülkemizde terör hadiselerinin bitmesini istiyoruz. Bu spor merkezlerinin, kayak merkezlerinin, yaptığımız tesisler ile yatırım gelmesinin en temel şartı, ilde güvenliğin tam manasıyla sağlanmasıdır. Terörün hiçbir şekilde ilimizde bu yatırımlara, işlere zarar vermemesini sağlamamız lazım. Vatandaşlarımızdan ve hemşehrilerimizin de bu duyarlılığı bekliyoruz" diye konuştu.

Bingöl kent merkezine yaklaşık 34 kilometre uzaklıkta ve Dikme Köyü yakınlarındaki Haserek Dağı zirvesine yapılan kayak tesisi, bin 700 metre pist, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşuyor. Kış mevsiminde 4-5 ay karın yerden kalkmadığı bölgede inşa edilen tesis, Türkiye'nin en uzun kayak sezonlu tesislerinden biri olması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdal Arıkan Mehmet Işık Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title