Haberler

Bingöl Valiliği: Jandarma Karakoluna Ateş Açan PKK'lıların Çıkardığı Yangın Söndürüldü

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'ndeki Güneşli Jandarma Karakolu'na önceki gün taciz ateşi açan PKK'lı teröristlerin geri çekilirken ateşe verdiği ormanlık alandaki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Bingöl'ün Yayladere İlçesi'ndeki Güneşli Jandarma Karakolu'na önceki gün taciz ateşi açan PKK'lı teröristlerin geri çekilirken ateşe verdiği ormanlık alandaki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Bingöl Valiliği, Yayladere İlçesi'ndeki Güneşli Jandarma Karakolu'na Salı günü taciz ateşi açtıktan sonra güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kaçan teröristlerin, askere tuzak kurmak amacıyla ormanlık alanı ateşe verdiğinı açıkladı. Açıklamada, "Güneşli Jandarma Karakolu'na taciz ateşine güvenlik güçleri aynı şekilde karşılık vermiş, karşılıklı 20 dakika süren bu çatışma neticesinde PKK terör örgütü mensupları geri çekilmek zorunda kalmış; geri çekilirken de askeri peşinden sürükleyerek kumpas kurmak amacı ile ormanlık alanı ateşe vermiştir" denildi.

Açıklamada, Yayladere İlçesi'ne bağlı Bilekkaya Köyü, Güneşlik Köyü ve Başparmak Mezrası Jandarma Karakol çevresi ve Zeynelli Köyü üçgeninde giderek büyüyen yangına Yayladere Kaymakamlığı koordinasyonunda Yayladere Belediyesine ait bir kepçe ve Yayladere Özlüce Barajı'na ait bir itfaiye aracının müdahale ettiğinin belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alınmış ancak güvenlik sıkıntısı nedeniyle hava karardıktan sonra yeterli soğutma çalışmaları yapılamadan araçlar bölgeden çekilmiştir. Çarşamba günü rüzgarın etkisi ve önceki gün yapılan soğutma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle orman yangını tekrar alevlenmiş ve yeniden müdahale etme ihtiyacı doğmuştur. Yayladere Kaymakamlığı tarafından İl Özel İdaresinden bir dozer, Yayladere Belediyesinden bir kepçe, Kiğı Orman İşletme Şefliği'nden bir adet arazöz, Yayladere Özlüce Barajı'ndan bir adet itfaiye aracı, Karakoçan Belediye Başkanlığından bir adet itfaiye aracı, Kiğı Belediye Başkanlığından bir adet loder talep edilmiştir. Bingöl Valiliği tarafından gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra araçların Yayladere İlçesi nakilleri gerçekleştirilerek yangına 14.00 sularında tekrar müdahale edilmiş ve köylülerin de yardımıyla yoğun bir uğraş neticesinde akşam 20.00 sularında yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları yapılarak bölge güvenlik sıkıntısı nedeniyle 21.00 da terk edilmiştir. Meydana gelen yangında takriben 12-13 hektar alan yanmış ve her hangi bir can kaybı yaşanmamıştır." - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladere Güneşli Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title