Haberler

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş, Demirtaş'ı Yalanladı

Güncelleme:

Rektör Prof. Dr. Baydaş, Demirtaş'ın Bingöl Üniversitesi'nde yönetim baskısı olduğu yönündeki açıklamalarının asılsız olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Bingöl Üniversitesi'nde yönetim baskısı olduğu gerekçesiyle bazı öğrencilerin başlattığı grevin devam ettiğini ve yönetimin bu öğrenciler üzerinde baskı kurduğu yönündeki açıklamalarına, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, yanıt verdi. İddiaların asılsız olduğunu savunan Prof. Dr. Baydaş, kardeşi Prof. Dr. Burhanettin Baydaş'ın da rektör yardımcısı olmadığını söyledi.

"KAMUOYU YANILTILIYOR"

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün gündeme getirdiği konuları yanıtladı. Üniversitede rektörün öğrencilere baskı yaptığı ve soruşturma açtığı ile haksız cezalar verdiği konusunu değerlendiren Prof. Dr. Baydaş, üniversiteyle ilgili tek taraflı ve yanlış haberlerle kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.

"BURASI KÜRDİSTAN'DIR, BURADA BATILI ÖĞRENCİ İSTEMİYORUZ"

Kamuoyuna açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Baydaş, daha sonra üniversitede meydana gelen olayları, tarihleriyle birlikte şöyle sıraladı:

16.12.2014 ve 25.12.2014 tarihleri arasında üniversitemizde bir grup öğrenci Ali Arı adındaki öğrencimizi farklı görüşte olduğu için darp ederek, hem kendisine hem de aracına önemli zararlar vermişlerdir. Parmağında Osmanlı arması olan yüzük taktığı için aynı grup öğrenci, bu öğrencimizi darp ederek, "Burası Kürdistan'dır, burada batılı öğrenci istemiyoruz" demişlerdir.

"AMFİYE GİREREK HOCAYA TEHDİTLER SAVURDULAR"

Yine aynı grup öğrencilerden oluşan bir grup öğrenci, 18.12.2014 tarihinde ikinci öğretim dersinin yapıldığı bir amfiye girerek, dersin hocasına tehditler savurarak içeride bulunan öğrencilere, "Burası Kürdistan'dır. Batılı öğrenciler! Bundan sonra olacaklardan sorumlu değiliz" şeklinde tehditler savurarak, terör örgütü lehine propaganda yapmışlardır. Öğrenciyi darp ve gasp ettikten sonra, eğitim binası önünde eğitiminin devam ettiği bir anda, iki saat boyunca 150 kişilik bir grup, 'Kürdistan faşizme mezar olacak' şeklinde olmak üzere, değişik şekillerde yasal olmayan slogan atmışlardır. Bu süre içerisinde sınıflarda eğitim ve öğretim yapılamamış, hem hocalardan, hem de öğrencilerden yazılı ve sözlü şikayetler gelmiştir.

15 ÖĞRENCİYE UZAKLAŞTIRMA, 50 ÖĞRENCİYE İSE KINAMA CEZASI

Bütün bu olaylarla ilgili olarak, 12 kişiden oluşan 3'er kişilik gruplar halinde 4 komisyon oluşturulmuş, soruşturma açılmış, soruşturmalar neticesinde birçok olaya katılan 15 öğrenci farklı sürelerde olmak üzere geçici olarak uzaklaştırma cezaları almış, 50 öğrenci de kınama cezası almıştır.

Uzaklaştırma cezası alan öğrencilerden 3'ü tutuklu, diğer önemli kısmı da tutuksuz olmak üzere aynı suçlardan adli yargıda yargılanmaları devam etmektedir.

DEMİRTAŞ'I YALANLADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün TBMM'de grup toplantısında kendisine ve üniversiteye yönelik açıklamalarını da yanıtlayan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, iddia edildiği gibi kardeşi Prof. Dr Burhanettin Başdaş'ın rektör yardımcısı olmadığını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Demirtaş'ın iddialarını yalanlayarak şöyle devam etti:

"Üniversitemizin web sitesine bakıldığında, kadrolu 3 rektör Yardımcısı vardır, bunlar arasında Prof. Dr. Burhanettin Baydaş'ın olmadığı görülecektir. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Çiftci, Prof. Dr. Ekrem Atalan ve Prof. Dr. Nurullah Saraçoğlu'dur. Ayrıca gazete aboneliği ile ilgili olarak da üniversitemizin hiçbir ulusal basın aboneliği olmadığı, sadece yerel gazete aboneliği vardır. Basın açıklaması yapan öğrencilere soruşturma açıldığı iddiası; Üniversitemiz yerleşkesinde basın açıklaması yaptığından dolayı hiçbir öğrencimize soruşturma açılmamıştır. Üniversitemizde Kürdoloji Bölümü olmamakla beraber Doğu Dilleri ve Edebiyatı adı altında Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Yaşayan Diller Enstitüsü bulunmaktadır. Zazalar Kürt değil iddiası; Herkesin bu konuda bağımsız şekilde kendisini ifade etme yetkisi ve özgürlüğü vardır. Bunu eleştirmesini doğru bulmuyoruz."

"KENDİ MALI GİBİ KULLANDIĞI ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİLERE KAN KUSTURUYOR" DEMİŞTİ

Salı günü HDP grup toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş'ın hedefinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Gıyasettin Baydaş vardı. Rektör Baydaş'ı öğrencilere zulüm etmekle suçlayan Demirtaş, şöyle konuştu: "Kendi malı gibi kullandığı bir üniversitede öğrencilere kan kusturuyor. Emniyet 24 saat üniversitenin içinde. Bu öğrenciler rektörülüğün zulmüne karşı basın açıklaması yaptığında hemen soruşturma açıyor. Öğrenciler artık nefes alamaz hale geldiler. İşte 8 gündür açlık grevindeler. Bu öğrenciler düşman mıdır? Düşman hukukuna mı tabidir? Derhal Milli Eğitim bakanından, YÖK başkanından cevap bekliyoruz. Bu öğrenciler sizin köleniz mi?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (19)

muslu leventMobil-ANDROID:

helal sana rektör korkma tayyip baba arkanda

15
16
yanıtYanıtla
ADD:

Demirtaş''ın tavrı yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti''nin hangi üniversitesinde yaşanırsa yaşansın böyle bir olay sonucunda olaya karışan tüm öğrenciler okuldan atılmalıdır. Siyaset başka yerde yapılır, burası ilim yuvası.

11
18
yanıtYanıtla
Binqöl Üniversitesinde Okuyan Biri Mobil-IOS:

Ben 3 yıldır üniversiteye gidiyorum daha yeni rektörü gördüm demekki bişiler gerçekten warki cıkıp savunöa yapıyor öle dışarda. Konuşmakla olmaz gelin üniversitenin halini görün bingöl üniversitesi değil baydaşlar üniversitesi burası Sayın Demirtaşın söledikleri harfi harfine doğru burda polis eksik olmuyor arkadaşımız evde üniversiteye gidiyor bi bakmış soruşturma acılmış bir de gözden kaçmış dior öle bir şey mi olur kardeşim hakkımızı alana kadar Grevdeyiz ! Sonuna Kadar !

12
8
yanıtYanıtla
diyar:

ama sen o universiteye özel atandın

17
3
yanıtYanıtla
zaza 12mobilWeb@haberler.com:

Bingol kurdistan topragi degil bunu anlayin Zazalar kurtlerin usagi ve emelleri dogrultusunda hareket etmeyecejtir. Rektor dogru yoldasin pkklilara kes cezalarini Tayyip baba arkanda...

5
14
yanıtYanıtla
OSS:

Demirtaş bazen mantıklı konuşsa da, illa ki haklı haksız hep aynı tarafı savunma rolü üstleniyor. Bu çok yanlış. Okulda bu şekilde bir propaganda yapan her öğrenci okuldan atılmalıdır. Bu yasal olarak da böyledir.

5
12
yanıtYanıtla
Baran abeeMobil-IOS:

Orda okuyan birinin dediğine göre yeğenleri falan haketmemelerine rağmen orda okuyormuş. Olabilirliği var mı bilmiyorum ama yapmışsa alçaklıktır namussuzluktur yıllarca sınava çalışan insanların emeklerini gasp etmektir

11
2
yanıtYanıtla
amedliMobil-ANDROID:

muslu batmanli kendinizi kaç paket makarnaya sattınız kürdleri sevmiyorsan defolup batıya gidin

4
2
yanıtYanıtla
Artık zamanıMobil-IOS:

Vay beeee

3
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

aile üniversiteleri aile hastaneleri aile postaneleri aile pastaneleri

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title