Haberler

Bingöl - Umke'den 9 Saatlik Kurtarma Operasyonu

Umke'den 9 saatlik kurtarma operasyonu BİNGÖL merkez ve Karlıova İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan 2 köyde, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nce (UMKE) tarafından 9 saat süren çalışmayla 2 hasta kurtarılarak, hastaneye yetiştirildi.

Umke'den 9 saatlik kurtarma operasyonu

BİNGÖL merkez ve Karlıova İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan 2 köyde, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nce (UMKE) tarafından 9 saat süren çalışmayla 2 hasta kurtarılarak, hastaneye yetiştirildi.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı UMKE ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolları kapanan olmayan merkeze bağlı Şaban Köyü ile Karlıova İlçesi'ne bağlı Kaşıkçı Köyü'ndeki 2 hastanın imdadına koştu. Hastalar, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zülküf Bağbars ve 7 kişilik kurtarma timi tarafından 9 saat süren çalışmalarla hastaneye yetiştirildi.

UMKE tarafından gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarının ilk adresi, Şaban Köyü oldu. Kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta olan köyde, yüksek ateş nedeniyle hastaneye yetiştirilmesi gereken Abdullah Bulmuş'un yakınları, 112 Kontrol Komuta Merkezi'ni aradı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ambulansların gidemediği köye UMKE ekipleri sevk edildi. Eksi 10 derecede kar paletli ambulansla köye ulaşan UMKE ekipleri, 2,5 saat süren çalışma ile 41 derece ateşi olan ve 4 gündür aynı şikayetten hasta olarak yatan 25 yaşındaki Abdullah Bulmuş'u Bingöl Devlet Hastanesi'ne nakletmeyi başardı.

UMKE Ekipleri, Şaban Köyü'ndeki hastanın nakledilmesinden hemen sonra Karlıova İlçesi'nde gebe olan ve yoğun kar yağışı ile tipi nedeniyle hastaneye gidemeyen gebe Emine Yıldız'ın yardımına koştu. Bingöl'e 103 kilometre uzaklıkta olan Karlıova İlçesi Kaşıkçı Köyü'ne doğru yola koyulan ekipler, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımı mümkün olmayan köyde, gebe tanısı konulan Emine Yıldız'ı 6,5 saat süren çalışmalarla Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yetiştirdi.

Yolda kalan diğer araçların da yardımına yetişen Bingöl UMKE ekipleri, gece saat 20.30'da başlayan ve sabah 05.00'da sona eren kurtarma operasyonunda iki hastayı da başarılı bir şekilde hastaneye yetiştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi İl Sağlık Müdürlüğü Karlıova Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title