Haberler

Bingöl Şehit Korucular Kürtçe Ağıtlarla Uğurlandı

Karlıova'da çatışma: 2 korucu şehit (3)ŞEHİT KORUCULAR KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDIBingöl'ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları bölgesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan geçici köy korucuları 5 çocuk babası 35 yaşındaki İdris Demir ile 4 çocuk babası 42 yaşındaki Tarık Aydemir için Bingöl Valiliği önünde tören düzenlendi.

Karlıova'da çatışma: 2 korucu şehit (3)

ŞEHİT KORUCULAR KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları bölgesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan geçici köy korucuları 5 çocuk babası 35 yaşındaki İdris Demir ile 4 çocuk babası 42 yaşındaki Tarık Aydemir için Bingöl Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Albay Ersin Altay, şehitlerin yakınları ile vatandaşlar katıldı. Törende şehitlerin ailelere Kürtçe ağıtlar yakarak, gözyaşları döktü.

VALİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, bir konuşma yaptı. Gözyaşlarına hakim olamayan Vali Köşger, "Acıların tarifsiz olduğu bir gündeyiz. Alçaklar, şunu bilsinler ki, bu vatan için, ne bedel ödenmesi gerekiyorsa ödeyeceğiz. Size rağmen var olmaya devam edeceğiz. Bu yiğitler, bu aslanlar olduğu müddetçe kimse diz çökertemeyecek bize. Onlar aslanlar gibi şehit oldular. Tesellimiz budur. Canımızdan bir parça gitti, bizimde evlatlarımızdır onlar. Allah hepimize sabır versin. Bu sabrımızı bozmadığımız sürece bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Şehit korucuların cenazesinde sık sık, "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Okunan duaların ardından şehit korucular İdris Demir ile Tarık Aydemir'in cenazeleri toprağa verilmek üzere Karlıova İlçesi'nin Taşlıçay Köyü'ne gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Demir Karlıova Bingöl PKK Güncel Haberler

title