Haberler

Bingöl Kültür Günleri

Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen "Bingöl Kültür Günleri" kapsamında, gazeteci, yazar, milletvekili, fikir adamı ve sosyal medya uzmanlarından oluşan 45 kişi Bingöl'e geldi.

Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen "Bingöl Kültür Günleri" kapsamında, gazeteci, yazar, milletvekili, fikir adamı ve sosyal medya uzmanlarından oluşan 45 kişi Bingöl'e geldi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde dün başlayan Bingöl Kültür Günleri programı, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bingöl Valiliği ve Bingöl Üniversitesince desteklenen etkinlikler kapsamında, " Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi", "Abiler Nedir Sizin Meseleniz", "Küresel ve Bölgesel Gelişmeler" ve "Düşünce ve Şehir Etkileşimi" başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Bingöl yöresi halk oyunları gösterisiyle başlayan " Türkiye'nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi" oturumunda konuşan gazeteci yazar Nihat Nasır, 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların ortaya koyduğu mücadelenin, Çanakkale Zaferi'nden aşağı kalır bir yanının olmadığını söyledi.

Nasır, kadınların askerlere karşı durması, insanların tankların önüne yatmasının sıradan bir şey olmadığını söyleyerek, "O gece melekler geldi, o arkadaşlarımızın, o insanların sırtını sıvazladı ve insanlara müthiş bir güç geldi." dedi.

Cihannuma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen ise darbelerin iki ortak özelliği olduğunu ve bunların Atatürkçülük ve demokrasi adına yapıldığını dile getirdi.

Şen, 15 Temmuz darbe girişiminin paralel bir ordu tarafından yapıldığını ve "Türk silahsız kuvvetleri" tarafından bastırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Darbelerin ortak iki tane özeliği var, birincisi; hepsi Atatürkçülük adına yapıldı, ikincisi ise demokrasi adına yapıldı. İlginçtir ki demokrasiler darbe üretiyor. Bu sadece Türkiye'de değil, bir çok ülkede oluyor."

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi da gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Barakazi, "Program kapsamında gelen misafirlerimize Bingöl'ün kavurması, balı, cevizi, pestili, yöresel ürünleri ve yemekleri tanıtılacak ve doğal güzellikleri olan yüzen adayı, termal tesisleri tanıtılarak, ulusal boyutta ilimizin tanıtımının yapılmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Üniversitesi Bingöl Belediyesi Nihat Nasır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title