Haberler

Bingöl'de Öğretmenlere, Peynir ve Saç Ekmeği Hediyesi

Güncelleme:

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ndeki bir ilkokulda görev yapan Nuray Şardağ ve İzmirli Sibel Sıldıroğlu'na öğrencileri, öğretmenler günü hediyesi olarak yiyecek hediye etti.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Karlıca Köyü İlköğretim Okulu'nda 4 yıldan beri görev yapan Giresunlu Nuray Şardağ ve İzmirli Sibel Sıldıroğlu'na öğrencileri, öğretmenler günü hediyesi olarak peynir, saç ekmeği, tere yağı ve yumurta gibi hediyeler verdi.

Karlıova İlçesi'ne 40 kilometre mesafede bulunan 80 haneli, 500 nüfuslu Karlıcı Köyü'ndeki 3 derslikli ve 49 öğrencisi bulunan okulda, zorlu iklim şartlarına rağmen görev yapan Giresunlu Nuray Şardağ (32) ve İzmir Karşıyakalı Sibel Sıldıroğlu'na (24) öğrencileri, öğretmenler gününde ilginç hediyeler verdi. Öğrenciler, bugün sabah erken saatlerde okula gelirken evde bulabildikleri örük peynir, tere yağı, yumurta, yoğurt ve benzeri gıdda maddeleri, patik, işlemeli yazmalar ve evde yaptıkları pasta hediye etti. Nuray ve Sibel Öğretmen, aldıkları hediyeler karşısında duygulu anlar yaşadı. hediye ederek öğretmenlerine birde pasta yaparak öğretmenler gününü kutlayan öğrenciler karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

KAR KALINLIĞI 3-4 METRE

Kış mevsiminde kar kalınlığının 3-4 metreye yükseldiği köy dışına çıkamayan öğretmenler, görev süresi boyunca köyden çıkamadıklarını, tüm zamanlarını öğrencileriyle geçiriyor. Mecburi görev süresinin 3 yıl olduğunu belirten Nuray Öğretmen, 4'üncü yılında olduğunu hatırlatarak, sonraki yıllarda da bu köyde görev yapacağını söyledi. Bölgede öğretmen sıkıntısının fazla olduğunu ifade eden Nuray Öğretmen bu yüzden köyde kalmayı tercih ettiğini anlattı.

"KIZ ÖĞRENCİLER OKULA GÖNDERİLMİYORDU"

Eşinden boşanan ve 8 yaşındaki oğlu Emir Kağan ile birlikte köydeki okul lojmanında kalan Nuray Öğretmen, köylüler tarafından da çok seviliyor.

Karlıca Köyü'ne geldiği ilk günlerde birçok öğrencisinin Türkçe bilmediği için onlarla Kürtçe konuşmaya çalıştığını kaydeden Nuray Öğretmen, "İlk geldiğim zamanlarda öğrencilerin çoğu Türkçe bilmiyordu. Ben de öğrendiğim çat-pat Kürtçe ile onlarla anlaşmaya çalıştım. Köydeki kız öğrenciler, belirli zamanlarda aileleri tarafından okula gönderilmiyordu. Bu yüzden aileleri ziyaret ederek kızların okula gönderilmeleri konusunda ikna etmeye çalıştık. Sağolsun bazı veliler, beni kırmayarak ikna oldu. Bu velilerden Mehmet Hadi Yalçın, 3 kız öğrencisini tekrar okula gönderdi. Bundan dolayı çok mutlu oldum" dedi.

"İYİ Kİ DE NURAY ÖĞRETMEN BENİ İKNA ETMİŞ"

Mehmet Hadi Yalçın da, okula gönderdiği 3 kızının da liseye gittiğini belirterek, "Nuray Öğretmen sayesinde kızlarımı köy işlerinden alıp tekrar okula gönderdim, şimdi onlar liseye gidiyor ve çok başarılıdırlar. İyi ki de Nuray Öğretmen beni ikna ederek, onun sayesinde kızlarımı tekrar okula gönderdim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karlıova Bingöl İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title