Haberler

Bingöl Emniyet Müdürüne Saldırı Olayının Zanlıları Hakim Karşısına Çıkacak

Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından tutuklanan Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva, 12 Mart 2015 tarihinde hakim karşısına çıkarılacak.

Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından tutuklanan Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva, 12 Mart 2015 tarihinde hakim karşısına çıkarılacak.

Bingöl'de, 9 Ekim 2014 tarihinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu, Emniyet Müdürü ile bir korumasının yaralandığı olay akşamı Genç ilçesinde öldürülen 4 PKK'lıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Bingöl Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan 2 şüpheli için PKK üyeliğinden 12'şer yıl hapis cezası istendi.

Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi'yle Yeşim Sokak'ın kesiştiği noktada düzenlenen silahlı saldırıda Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Yardımcısı Atif Yılmaz ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu ve koruma polisi Uğur Atlı'nın yaralandığı hatırlatılan iddianamede, "Silahlı saldırı olayının failleri ile ilgili olarak olay günü araştırmalara devam edildiği sırada, Bingöl-Genç karayolu Genç Köprü mevkiinde Genç Emniyet Müdürlüğü ve polis özel harekat ekiplerince yapılan uygulamada 12 AR 900 plaka beyaz renkli araç içerisinde güvenlik güçlerine ateş açılmıştır. Çıkan çatışma neticesinde, soruşturma dosyasında yer alan teröristler Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal'ın ölü olarak ele geçirildiği, araç şoförü şüpheli Erhan Şenyuva'nın çatışma sırasında kaçtığı, söz konusu aracın Bingöl merkezde bulunan bir araç kiralama servisinden 09.10.2014 günü saat 13.00 sıralarında Erhan Şenyuva tarafından kiralandığı tespit edilmiştir. Araç içerisinde 2 adet Kalaşnikof marka silah, 6 adet şarjör ve çok sayıda bu silahlara ait fişek bulunmuştur."

Tutuklu yargılanan Şenyuva ve Kılıçgedik'in ifadelerine de yer verildiği iddianamede ayrıca, Genç ilçesi girişinde çıkan çatışmada araç içerisinde öldürülen PKK'lılardan Ramazan Özmaskan'ın parmak izlerinin 23 Haziran 2011 tarihinde Varto-Karlıova karayolunun 3'üncü kilometresindeki özel bir sürücü eğitim kursu alanı girişine el yapımı bomba yerleştirilmesi olayında olay yerinden elde edilen parmak izlerinin aynı olduğu tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, "Şüphelilerin ilgili kanun maddeleri uyarınca Cezalandırılmalarına, şüpheliler hakkında 5237 sayılı yasanın 53/1-2'nci maddesinde sayılan güvenlik tedbirlerinin Uygulanmasına, şüphelilerin gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin 5237 sayılı yasanın 63/1'nci maddesi uyarınca alacakları cezadan Mahsubuna, şüpheli Ali Kılıçgedık'in mükerrir olduğu anlaşıldığından 5237 sayılı yasanın 58/1-6-9'ncu maddesi gereğince cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına, yargılama giderinin CMK 325 maddesi uyarınca şüphelilere yükletilmesine karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur" denildi.

İddianamenin Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği ve ilk duruşmanın 12 Mart 2015 tarihinde görüleceğini belirtildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Bingöl Politika Güncel Haberler

title