Haberler

Bingöl'den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Bingöl Kadın Kolları üyesi 40 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti Bingöl Kadın Kolları üyesi 40 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile devlet, millet ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti başkanına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade eden Dursun, Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına aldığını savundu.

Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruşla siyaset yapması gerektiğini belirten Dursun, şunları söyledi:

"Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa, milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'in arkasında durmaz. 30 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek, PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez. Kürt halkının baskılarından yıldığı PKK'ya, PYD'ye ve YPG'ye 'Vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum' demez. Türkmen Dağı ve Halep bombalanırken susmaz, devletin bekasına her türlü saldırılan yapan paralel örgütün destekçisi olmaz ve milli değerleri ayağının altına alarak ülkesini yurt dışında şikayet etmez."

Kılıçdaroğlu'nun Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediğini ifade eden Dursun, şu ifadelerde bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu olan hakaretleriyle Anayasa, Türk Ceza Kanunu ve Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan 'Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdindeki şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299.cu maddesinde Hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz."

Dursun ve beraberindekiler, yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Bingöl Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title