Haberler

Bingöl'deki Festivallere Terör Engeli

Bingöl ve ilçelerinde yaz aylarında yapılacak festivaller, PKK ve IŞİD terör örgütlerinin eylem yapma ihtimaline karşı, Valilik kararı ile yasaklandı.

Bingöl ve ilçelerinde yaz aylarında yapılacak festivaller, PKK ve IŞİD terör örgütlerinin eylem yapma ihtimaline karşı, Valilik kararı ile yasaklandı.

Valiliğin onayı ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe belediyelerine 21 Haziran'da gönderilen yazıyla, geleneksel hale gelen doğa ve çeşitli festivallerin, güvenlik nedeniyle ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirimdi. Yazıda, düzenlenen festivallere IŞİD'in bombalı eylem düzenleyebileceği, PKK'nın ise kalabalık içerisine sızarak vatandaşlara, ya da etkinlikte görev alacak güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem arayışında bulunabileceği belirtildi. Yazıda şöyle denildi:

"Bilindiği üzere ilimizde sivil toplum kuruluşları tarafından her yıl yapılmakta olan çeşitli doğa festivaller bulunmaktadır. (Adaklı Doğa Kültür Ceviz ve Bal Festivali, Karlıova Güneşin Doğuşu Festivali, Yayladere Sülbüs Kültür ve Doğa Festivali, Kiğı Seyit Kasım Doğa Kültür ve Bal Festivali, Genç-Çotla Yayla Festivali, Seyfan-Der Koçsırtı Köyü Festivali, Tavz-Der Yenisu Köyü Festivali v.b.) Son dönemde DAEŞ terör örgütünün, yapılacak olan bu tür etkinliklerde bombalı saldırı eylemlerine tevessül edebileceği yolunda alınan bilgiler ile birlikte, bu festivallerin yapıldıkları yerlere yakın konumdaki kırsal bölgelerde bulunan PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca, festival bölgelerine geliş ve gidişlerde festivalin yapılacağı yerlerde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşürülebileceği ekinlikler sırasında kalabalık içerisine sızarak gerek vatandaşlarımıza gerekse etkinlikte görev alacak olan güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem arayışında bulunabileceği, kitleleri provoke ederek halihazırda bölgede devam eden operasyonları da bahane ederek vatandaşlarımızı suç işlemeye teşvik ederek güvenlik kuvvetleri ile karşı karşıya getirmeye çalışabileceği, kitleleri örgüt propagandası açısından kullanabileceği, oluşan ortamdan lojistik destek ve eleman temin etmek amacıyla faydalanabileceği değerlendirildiğinden, Anayasa'nın ve kanunlarda öngörülen sınırlama ve yasaklama şartlarının oluştuğu görülen bu festival ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelmesi muhtemel istenmeyen olayların engellenmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlemesinin önlenmesi amacıyla Anayasa'nın 26. ve 34. Maddeleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve bu kanunun 11/A ve 11/C maddelerine istinaden Bingöl ili genelinde 21/06/2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır."

- Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title