Haberler

Bingöl'deki Askeri Konvoya Yapılan Saldırı

Bingöl-Muş karayolunda seyir halindeyken askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve ambulans helikopterle götürüldüğü Erzurum'daki hastanede şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin cenazesi memleketi Niğde'de toprağa verildi.

Bingöl- Muş karayolunda seyir halindeyken askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve ambulans helikopterle götürüldüğü Erzurum'daki hastanede şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin cenazesi memleketi Niğde'de toprağa verildi.

Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar beldesine getirilen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nın naaşı, düzenlenen törenin ardından Niğde Müftü Vekili Mustafa Balcıoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası belde mezarlığına defnedildi.

Törende, şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin 3 erkek kardeşi üzerinde ay-yıldız olan tişörtlerden giyerken, anne Tuncay Dildari'de "Vatan sağolsun. Bir tane daha evladım var. Onu da gönderirim. Gerekirse ben de giderim" diyerek göz yaşlarını tutamadı.

Şehit Dildari'nin nişanlısı Sevim Süyüm ise tören sırasında tabuta sarılarak ağladı.

Törene, Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekilleri Ömer Selvi ile Alparslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Musa Özyürek / Hakan Can Şahin / İsmail İçer

Yayıncı: Osman Kurt - NİĞDE

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Bingöl Niğde Muş Politika Güncel Haberler

title