Haberler

Bingöl'de Zırhlı Polis Aracına Saldırı: 2 Polis Şehit, 5'i Polis 19 Yaralı

BİNGÖL'ün Genç İlçesinde dün gece PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü traktörün polisin zırhlı aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu 2 polis şehit oldu, 5'i polis 19 kişi yaralandı.

BİNGÖL'ün Genç İlçesinde dün gece PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü traktörün polisin zırhlı aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu 2 polis şehit oldu, 5'i polis 19 kişi yaralandı. PKK'lı teröristlerin, bomba yüklü traktörü patlatmadan önce Kaymakam konutuna roketatar ile saldırıp konuta girmek istedikleri, burada çıkan çatışmadan sonra bomba yüklü traktörün patlatıldığı ortaya çıktı. Patlamada Kültür Merkezi, Anadolu Lisesi, İnönü Ortaokulu ve birçok ev ve işyeri hasar gördü.

PKK'lı teröristler ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerine park ettikleri bomba yüklü traktörü, dün saat 22.30 sıralarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamada, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı polis memuru Murat Yıldırım olay yerinde şehit oldu, 6'sı polis 20 kişi de yaralandı. Patlamada, çevredeki birçok ev ve işyerinde de hasar meydana geldi.

Patlamanın ardından bölgeye güvenlik güçleriyle çok sayıda ambulans sevk edildi. Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, buradaki ilk müdahalelerinin ardından Bingöl'e sevk edildi. Yaralı polislerden sağlık durumu ağır olan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı polis Murat Yıldırım da bu sabah tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. 5'i polis 19 yaralının tedavileri ise sürüyor.

PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracın patlatılmasından önce de yine Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Genç Kültür Merkezi'nin arkasındaki Kaymakam Abdullah Köklü'nün konutuna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundukları, kapının önüne kadar gelen 2 PKK'lının polislerin ateş açması sonucu kaçtıkları belirtildi. Kaçan PKK'lılardan birinin yaralı olduğu kaydedildi.

TAKVİYE EKİP GELİRKEN PATLATTILAR

Kaymakamlık Konutu'na yapılan saldırıdan kısa bir süre sonra, PKK'lıların bu kez 50 metre uzaklıkta bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde park halinde olan bomba yüklü bir traktörü, takviye için gelen polislerin içinde bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdikleri belirlendi.

Patlamanın etkisiyle caddenin iki yanında bulunan Genç Mesleki ve Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu'nda büyük hasar meydana geldi. Patlama noktasının hemen karşısında bulunan Genç Kültür Merkezi'nin ön cephesi ise yıkıldı. İlçedeki birçok ev ve işyerinde hasar oluştu. Bazı işyerlerindeki eşya da kullanılamaz hale geldi. Bombalı saldırıda kullanılan traktörden geriye kalan parçalar bugün olay yerinden kaldırıldı.

İlçede güvenlik önlemleri arttırılırken, kırsalda da operasyon başlatıldı. İlçe kırsalında bazı noktalarından dumanların yükseldiği görüldü. Saldırıdan sonra Genç ilçe merkezine elektrik verilemediği de belirtildi.

ŞEHİT POLİSLERE TÖREN

Genç İlçesinde dün gece PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım için bugün Bingöl Havalimanında uğurlama töreni düzenlenecek.

Törenin ardından şehit polis evli bir çocuk babası Hakan Akdere'nin cenazesi Kahramanmaraş'a, eşi 3 aylık hamile olan şehit polis Murat Yıldırım'ın cenazesi ise Diyarbakır'ın Ergani İlçesine gönderilecek.

- Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

title