Haberler

Bingöl'de Üstyapı Çalışmaları Yüzde 90 Tamamlandı

Güncelleme:

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen asfalt çalışmaları tamamlandı. Kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları ise önemli ölçüde bitirildi. Mevsim şartları nedeniyle 4 mahallede yetiştirilemeyen kilitli parke çalışmaları 2015 yılında tamamlanacak.

Şehrin üstyapı yapım işi, büyük oranda tamamlandı. Kentin önemli kısımları bitümlü sıcak karışım asfalt malzemesi ile kaplandı, kaldırım olmayan mahallelerde ise kaldırımlar yapıldı ve yollar kilitli parke taşları ile döşendi.

Yapılan üstyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üstyapının, bundan sonraki nesiller için yapılan bir yatırım olduğunu belirterek, 2. kat asfalt çalışmalarının tamamlandığını, şehrin önemli bir kısmında da kilitli parke döşeme çalışmalarının bitirildiğini dile getirdi. Başkan Barakazi, üstyapı çalışmalarında yüzde 90 oranında bir ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Mevsim şartları nedeniyle 4 mahallede yetiştirilemeyen üstyapı çalışmalarının 2015 yılında tamamlanacağını belirten Başkan Barakazi, "Hamdolsun, üstyapı çalışmalarımızı önemli oranda tamamladık. Bingöllüler çok sıkıntı çekti. Sıkıntılardan bir bir kurtuluyoruz. Bunun içinde sevinçliyiz. Bingöl modern şehir olma yolunda hızla ilerliyor. 2013 yılı sonuna kadar ilimiz merkez Kültür, İnalı, Simani, Karşıyaka, Saray Mahallelerimizde üstyapı yol ve kaldırım çalışmaları yapılmıştır. 2014 yılı içerisinde ilimiz merkez Recep Tayyip Erdoğan, Yenişehir, Mirzan, Yenimahalle, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallelerimizde üstyapı yol ve kaldırım çalışmaları yapılmıştır. Çalışmaları kapsamında Simani, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yenimahalle ve Mirzan Mahallelerinin kalan kısımları 2015 yılında yapılacaktır. Proje kapsamında ana arterler bitümlü sıcak karışım asfalt olarak tüm ana caddelerimizin projesine göre binder ve aşınma tabakalarının BSK asfalt ile yapılarak tamamlanmıştır. Yine proje kapsamında bulunan tüm mahallelerimizde kilitli parke taşları ile yol ve kaldırım yapım çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız mahallemiz kalmayacak. 2014 yılında çalışmalarımız kapsamında 280 bin metrekare bitümlü sıcak karışım asfalt döktük. Yine cadde ve sokaklarımızda 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekare yol kilitli parke taşları ile döşendi. Proje kapsamında bulunan 3 adet üstgeçidin panoramik engelli asansörleri, çalışır hale getirilerek faaliyete alınmıştır. Yaya ve araç trafiğinin düzenli seyri için şehir merkezinde 6 adet kavşakta trafik sinyalizasyon sistemi kurularak faaliyete alınmıştır. Yine engelli vatandaşlarımızın faydalanmaları amacıyla kaldırım çalışmaları kapsamında engelli rampaları oluşturulmuştur. Şehrimiz her geçen gün değişmekte, güzelleşmekte ve ilerlemektedir. Amacımız daha modern, güzel ve yaşanılır bir Bingöl için çalışmaktır. Altyapı, üstyapı ve diğer hizmetlerin aksamalarında gösterdikleri sabır ve anlayış nedeniyle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Belediyesi Yenimahalle Yerel Haberler

title