Haberler

Bingöl'de Tekel Ruhsatı Olmayan İşyerine 7 Bin 325 TL Ceza Uygulandı

Emniyet güçlerince öğrencilere sigara satan iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde satış belgesi olmayan bir işyerine idari para cezası uygulandı.

Bingöl'de, emniyet güçlerince öğrencilere sigara satışı yapan iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu satış belgesi olmayan bir iş yerine 7 bin 325 TL idari para cezası kesildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, çocukların zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla okul çevrelerinde yapılan denetimler, bazı iş yerlerinin öğrencilere tek tek ve paket olarak sigara satışı yapıldığının tespit edildiği bildirildi.

Söz konusu iş yerlerinde arama yapıldığının belirtildiği, açıklamada şöyle denildi:

"İl emniyet müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde, okulların çevresinde bulunan ve tekel ürünü satan market, büfelerden küçük yaştaki çocuklara, öğrencilere  tek tek ve paket halinde sigara satışı yapıldığı tespit edilmiştir. Bu işyerlerinden birinin Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu satış belgesinin bulunmadığı anlaşılmış ve bu işyerine 7 bin 325 TL idari para cezası yazılmıştır. Ayrıca bu işyerlerinden üç farklı marka olmak üzere toplam 52 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. İşyeri sahipleri hakkında Kaçakçılık Kanununa muhalefet suçundan ve 18 yaşından küçüklere tek tek ve paket halinde sigara satmaktan adli soruşturma başlatılmıştır." - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title