Haberler

Bingöl'de Tefeci ve Kaçak Sigara Operasyonu

Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik yapanlara yönelik operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı.

Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik yapanlara yönelik operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çeşitli kişiler adına düzenlenmiş 32 senet ele geçirildi. Kentte kaçak sigaraya yönelik son 5 ayda düzenlenen operasyonlarda 493 bin 998 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülmekte olan tefecilik, tefeciliğe aracılık, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama suçlarıyla ilgili dosya kapsamında kent merkezinde 5 farklı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda H.K, E.A, A.G, M.H.A ve İ.Ç isimli şahıslar gözaltına alındı. Valilik açıklamasında, "Yapılan operasyonda Tefecilik işlemlerinde kullanıldığı değerlendirilen 32 adet çeşitli şahıslara ait senet ele geçirilmiş ayrıca şüpheli şahıslardan ikamet müştemilatında yapılan aramada 5 adet küpesiz kaçak olduğu değerlendirilen canlı büyük baş hayvan ile çok sayıda boş hayvan kulak küpesi ele geçirilmiş, canlı hayvanlar ile ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapılmıştır. Operasyon neticesinde yakalanan şahıslardan H.K, E.A, A.G, M.H.A isimli şahıslar gerekli işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısı talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden salıverilmişlerdir. Tefecilik yaptığı değerlendirilen İ.Ç. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır" denildi.

493 BİN 998 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Valilik açıklamasında, kentte kaçak sigarayla ilgili son 5 ayda düzenlenen operasyonlarda ise 493 bin 998 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Emniyet Müdürlüğümüz diğer birimleri ile koordineli ve uyumlu olarak yapılan çalışmalar neticesi; TAPDK Bandrolü Bulunmayan Gümrük Kaçağı Sigara Ticareti suçuna yönelik olarak yapılan çalışmalarda; 2016 yılı başından şuana kadar meydana gelen 19 farklı olayda toplam 493 bin 998 paket bandrolü bulunmayan gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş, bu olaylarda toplam 31 şahıs yakalanmış ve bu şahıslardan 7 kişi Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş, bu şahıslardan 1' i tutuklanmış diğer 6 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Kaçakçılık ve tefecilik suçunun vergi kaybı, kayıt dışı ekonomi, toplum sağlığının bozulması ve en önemlisi ülkemiz ekonomisinin kanayan yarası olan haksız kazanç olarak değerlendirilen kara paranın aklanması ile mağdur olan vatandaşlarımızdan elde edilen kayıt dışı gelirin ülke ekonomisine büyük yaralar açtığı göz önünde bulundurulduğunda belirtilen suç organizasyonları ile mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title