Haberler

Bingöl'de "Misafir Anne Oteli"

Bingöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanan bölgelerdeki anne adaylarının doğum öncesi misafir edilmesi için hastanede otel ortamı oluşturuldu İl Sağlık Müdürü Demir: "Misafir anne uygulamasından yararlanmak isteyenlerin her türlü yaşamsal ve tıbbi ihtiyaçları ücretsiz.

ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanan bölgelerdeki anne adaylarının doğum öncesi misafir edilmesi için otel ortamı oluşturuldu.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bir bölümü, doğum yapma tarihi yaklaşmış, kar nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşama ihtimali olan anne adaylarının doğum öncesi misafir edilmesi için hazırlandı.

İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle riskli bölgelerde yaşayan ve doğumuna 5-6 hafta kalan annelerin davet edilmesine rağmen misafir anne oteli uygulamasının rağbet görmediğinden yakındı.

Demir, doğumu yaklaşan anne adaylarını sağlık ekipleri aracılığıyla almayı taahhüt ederek, davetini yineledi.

"Misafir anne uygulamasından yararlanmak isteyenlerin her türlü yaşamsal ve tıbbi ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor" diyen Demir, şunları söyledi:

"Gebe kadınlar lütfen misafir anne oteli davetimize uyun. Biz burada kendilerine tam teşekküllü banyosu, sürekli sıcak suyu olan odalarımızda misafir ediyoruz. Bu misafirlerimize kahvaltılarını, öğle ve akşam yemeklerini veriyoruz. Herhangi bir tıbbi müdahalesi ve tedavisi gerektiğinde onu da yapıyoruz. Hastayı da evinden alıp ağırlıyoruz."

Diyaliz hastaları da misafir ediliyor

Demir, diyaliz hastaları için de Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'nde gerekli hizmetin verildiğini belirtti.

Hastaları kar nedeniyle köy yollarının kapanması riski oluştuğu taktirde hastanede misafir ettiklerini dile getiren Demir, şöyle dedi:

"Diyaliz hastalarımız da bu çağrımıza uyarlarsa evlerine gitme konusunda ısrar etmezlerse, daha iyi olacak. Köy yolu kapandığında ve haftada 3 gün diyalize girmesi gereken bir hastanın 4 gün yolu kapalı kaldığında, biz de onu alamadığımız taktirde böbreklerinde ciddi bir sıkıntı olacaktır ve vücudu hasar görecektir."

9 günde 26 hasta kurtarıldı

Bingöl'de geçen hafta etkili olan kar yağışı özellikle kırsal kesimde birçok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Köylerde mahsur kalan hastaların imdadına Sağlık Bakanlığı bünyesinde ortaklaşa faaliyet gösteren UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma) ve Acil 112 ekiplerinin kullandığı paletli ambulanslar yetişti.

Kent genelinde 9 günde kardan dolayı mahsur kalan 26 hasta, paletli ambulans yardımıyla hastaneye ulaştırıldı.

İl Sağlık Müdürü Demir, tüm hava koşullarında hiçbir vakayı yerinde bırakmadan en yakın sağlık tesisine ulaştırdıklarını söyledi.

"Kar yağışıyla büyük sıkıntıların yaşandığı coğrafyada, hayatın tüm zorluklarına, olumsuz hava ve yol koşullarına rağmen paletli ambulans yardımıyla hastalara ulaştık" diyen Demir, insan sağlığını her şeyin üstünde gören sağlık çalışanlarının, bütün zorlukların üstesinden gelerek, insani, mesleki vazifelerini yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

Demir, her yıl kar yağmadan önce ulaşım konusunda Bingöl'ün risk haritasını oluşturduklarını sözlerine ekledi. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title