Haberler

Bingöl'de Köylülerden 'Taş Ocağı' Eylemi

Bingöl’ün Ormanardı köyü sınırlarında kurulmak istenen taş ocağına tepki gösteren köylüler, iş makinelerinin yolunu kesti.

Bingöl'ün Ormanardı köyü sınırlarında kurulmak istenen taş ocağına tepki gösteren köylüler, iş makinelerinin yolunu kesti.

Bingöl merkez Ormanardı köyünde 20 dönüm hazine arazisi üzerinde taş ocağı kurulmak istenmesi köylüler tarafından protesto edildi. Sabah saatlerinde köy yolu üzerinde bir araya gelen köylüler, iş makinelerinin yolunu kesti. Burada bir süre firma yetkilileriyle tartışan köylüler, alanda taş ocağı işletmesini kurdurmayacaklarını söyledi. Kısa bir tartışmanın ardından, firmanın iş makineleri alandan uzaklaştırıldı. Daha sonra köylüler adına açıklama yapan Ormanardı Köyü Muhtarı Burhanettin Alpaya, köy sınırları içerisinde bulunan mera alanına kurulmak istenen taş ocağına tepki göstererek, "Buranın geçim kaynağı hayvancılık ve tarımcılıktır. Başka geliri yoktur. Eğer taş ocağı buraya kurulursa, köy vasfını yitirecektir. Köylü buradan evlerini yükleyip gitmek zorunda kalacak. Ben yetkililere sesleniyorum; gelsinler evlerimizi de tapularımızı da alsınlar, bizi de buradan göç ettirsinler" dedi.

Köy sakinlerinden Mehmet Sıtkı Anacur ise taş ocağının kurulacağı alınan köylülerin tek hayvan otlatma yeri olduğunu söyledi. Anacur, "Tarım yapıyoruz. Burada bulunan sular ve otlar kuruyacak. ya onlar çalışmayacak ya da biz buradan göç edip gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Köyde ikamet eden ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet Sadık Anuk da köy arazisinin hayvan otlatma ve tarım yeri olduğunu söyledi. Anuk, "Neyimiz varsa burasıdır. Biz kesinlikle bu çalışmayı kabul etmiyoruz. Bizden habersiz taş ocağı kuramazlar. ya 100 hanelik köyü kaldıracak, ya da onlar burada çalışmayacak" diye konuştu.

Firma yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, "Bizlik bir durum yok. O alan karayollarına ait. Firma ile bir alakası yok. Bugün biz yarın başka bir firma işin içinde olacak" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title