Haberler

Köy Muhtarları Tarım Arazilerinin Satışı Konusunda Bilgilendirildi

Güncelleme:

Bingöl Defterdarlığı, Belediye sınırları dışında kalan il genelindeki hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusunda köy muhtarlarını bilgilendirdi.

Bingöl Defterdarlığı, belediye sınırları dışında kalan il genelindeki hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusunda köy muhtarlarını bilgilendirdi.

Bingöl Defterdarı Özgür Yılmaz, Milli Emlak Müdür Yarımcısı Murat Tokiçin ile birlikte 6292 sayılı kanunun 12. maddesi kapsamında hazineye ait tarım arazilerinin satış ve başvuru işlemleri konusunda köy muhtarlarını bilgilendirmek amacıyla valilik toplantı salonunda bir araya geldi.

Defterdar Yılmaz, bakanlıkça başlatılan uygulama kapsamında hazineye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilere satışının yapılması planlandığını belirterek, bu uygulamayla devlet vatandaşını tapu sahibi yapmak istediğini kaydetti.

Hazineye ait tarım arazilerini kullanan vatandaşların, hiçbir haktan faydalanamadığını hatırlatan Yılmaz, şöyle dedi:

"Köylerinizde hazineye ait tarım arazileri var. Bunları kullanan vatandaşlarımız, çiftçi kardeşlerimiz var. Bakanlığımız hazineye ait tarım arazilerini kullanan vatandaşlarımız için bir uygulama başlattı. Bakanlığımız, bu uygulamayla hazineye ait tarım arazilerini uygun avantajlarla satışını yapmak istiyor. Bunda hem vatandaşımızın karı var, hem de devletimizin karı var. Vatandaşımızın karı, köylerinde kendisine ait olmayan, tapusu olmayan mallarda tarımın verdiği desteklenmelerin hiçbirinde faydalanamıyor. Ancak, hazineye ait arazinin tapusunu aldığı vakit, o zaman her türlü desteklenmelerden faydalanabilir. Devlet, vatandaşın kullandığı hazineye ait arazilerin satışını yapıp, vatandaşını rahata kavuşturmak istiyor. Bugün sizleri bu konuda bilgilendirmek için çağırdık. Sizlerde köylerinizdeki vatandaşı ikna edip, başvuru yapmalarını sağlayacaksınız ve bizde onlara taşınmazların tapularını en kısa sürede vereceğiz."

Milli Emlak Müdür Yardımcısı Tokiçin ise, tarım arazilerini kullanan ve tapu almak isteyen vatandaşların 27 Nisan 2015 tarihine kadar Defterdarlığa başvuruda bulunması gerektiğini hatırlattı.

Tapu almak isteyen vatandaşa devletin her türlü kolaylığı sağlayacağını vurgulayan Tokiçin, şunları kaydetti:

"27 Nisan 2015 tarihine kadar, bedelli karşılığında doğrudan satın almak için idareye başvuran ve idarece bu kanunda belirtilen şekilde tespit ve tebliğ edilen satış bedelini itiraz etmeksizin kabul edenler, bu kanuna göre hak sahibi sayılır. Vatandaşa sağlanan bir takım avantajlar var. Bunlar, satış bedeli rayiç bedelinin yüzde ellisidir. Peşin ödemelerde satış bedeli üzerinden ayrıca yüzde 20 indirim uygulanır. Taksitli satışlarda, satış bedelinin yüzde 10'u peşin, kalan tutar ise, 6 yıla kadar 12 eşit taksitle ödenir. Satış bedelinin yarısı peşin, kalanı taksitli ödemesi halinde satış bedeli üzerinden yüzde 10 indirim uygulanarak yarısı peşin, kalan yarısı ise 6 yıla kadar 12 eşit taksitle ödenir. Peşin ödemelerdeki satış bedeli ile taksitli ödemelerdeki peşinat bedeli idarece yapılacak tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde ödenir." - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Özgür Yılmaz Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title