Haberler

Bingöl'de Ev ve İşyerleri Sular Altında Kaldı

Güncelleme:

Bingöl'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

Bingöl'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

Bingöl'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Göle dönen cadde ve sokaklar araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, bordum katındaki birçok ev ve işyeri de sular altında kaldı. Mirzan Mahallesi çamur deryasına dönen evlerini temizleyemeye çalışan vatandaşlar, altyapının yenilendiğini ancak su baskınlarından kurtulamadıklarını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi. Mahalleye hiç kimsenin sahip çıkmadığını ifade eden mahalleli mağdur olduklarını belirterek yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Yeni Mahalle'de kurulan semt pazarı esnafı da yağışlardan nasibini aldı. Esnaf ürünlerini üzerine çekilen çadırların altına sığınarak yağmurdan korumaya çalıştı.

DİYALİZ HASTASI YAŞLI KADIN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Su basan evde mahsur kalan diyaliz hastası yaşlı bir kadın, vatandaşların yardımıyla yorganla evden çıkarıldı. Yürümekte zorlanan yaşlı kadın, bir aracın içerisine alındı. Araç içerisinde bekleyen yaşlı kadın, gözyaşı döktü.

Belediye ekipleri de gelen ihbarlar doğrultusunda sıkıntı yaşanan bölgelere alt ve üst yapı araçlarıyla müdahale ediyor.

"EN BÜYÜK SORUN DAĞ SULARININ ŞEHRE AKMASIDIR"

Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, en çok hasarın dağ eteğindeki Mirzan, Yeni ve Yeşilyurt mahallelerinde görüldüğü vurgulanırken, 50'den fazla bölgede su baskını, taşkın ve benzeri vakaların yaşandığına dair ihbar alındığı belirtildi.

Yıllar önce yapılan kapalı sistem kanallardaki çökmeler nedeniyle sel sularının dışa vurduğu, derelerin taştığı ve özellikle dağ sularının mahallelere akmasıyla hasarın büyüdüğüne dikkat çeken belediye yetkilileri, "İhbarların yanı sıra kendi tespitlerimiz doğrultusunda da müdahalelerimiz sürüyor. Bingöl Valiliği, İl Özel İdaresi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün de belediyemize ekipman destekleri var. Yine üstyapı firmasına ait tüm araçlar müdahalelerde kullanılıyor. Dört bir koldan vatandaşlarımızın yardımına koşmaktayız ancak çok aşırı bir yağış vardı. Kapalı kanallarda çökmeler yaşandı, dereler taştı, dağ suları mahallelere aktı. Sadece kent merkezine düşen yağışlar biraz daha az hasar oluşturabilirdi belki ama dağ suları olumsuz etkinin artmasına sebep oldu" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Göle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title