Haberler

Bingöl'de "En Güzel Buzağı" Yarışması Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yarışmaya katılan buzağılar Juri üyeleri Vali Yavuz Selim Köşger'in açıklamaları, "En Güzel Buzağı" yarışmasından yarışmacı detayları Buzağı yarışmasında dereceye giren buzağı "En Güzel Buzağı" yarışması Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı'nca "En Güzel Buzağı" yarışması düzenlendi Bingöl'de "En Güzel Buzağı" yarışması yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yarışmaya katılan buzağılar

Juri üyeleri

Vali Yavuz Selim Köşger'in açıklamaları,

"En Güzel Buzağı" yarışmasından yarışmacı detayları

Buzağı yarışmasında dereceye giren buzağı "En Güzel Buzağı" yarışması

Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı'nca "En Güzel Buzağı" yarışması düzenlendi

Bingöl'de "En Güzel Buzağı" yarışması yapıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzağaç kampüsünde düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, hayvancılığın ilin en büyük geçim kaynaklarından biri olduğunu söyledi.

Besicilerin çiftlik hayvancılığından çıkıp, endüstriyel besiciliğe geçiş yapması gerektiğini aktaran Köşger, üretimin artması için farklı ırkların yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Köşger, devletin üreticilere yaptığı katkının önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Devlet olarak, vatandaşımızla kararlı ve istikrarlı adımlarla ilerliyoruz. Bugün çok güzel bir etkinlik tertiplenmiş ve bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanına teşekkür ediyorum. Bugün burada en güzel buzağıyı seçeceğiz ve inşallah hayırlı olur. Bingöl'ün tarım alanları çok sınırlıdır. Ancak, geçmişten beri bu ilin geleneksel üretim tarzı hayvancılıktır. Artık çiftlik hayvancılığından çıkıp, endüstriyel besiciliğe geçiş yapmamız lazım. Daha kaliteli, daha verimi yüksek ırklar yetiştirmemiz lazım."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ise yarışmaya Fırat Kalkınma Ajansı'nın da katkı sunduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin amacının verimliliği artırmak olduğunu söyledi.

Bingöl arazilerinin yüzde 50'sini mera ve yaylaların oluşturduğunu kaydeden Yıldırım, " Bingöl'de hayvancılığın daha da artırılması için bir takım faaliyetler yürütüyoruz." dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç da simental ırkı hayvanların bölge şartlarına uygun olduğunu aktararak, besicilerin simental ırkı hayvanları tercih etmesini istedi.

Hayvancılığın gelişmesinin Bingöl için büyük bir önem arz ettiğini dile getiren Koç, buzağı yarışmasının da besicileri hayvancılığa teşvik etmek amacıyla düzenlendiğini vurguladı.

30 buzağının katıldığı yarışma sonucunda Mehmet Kazım Gündüze'e ait 3 aylık buzağı birinci, Yavuz Sönmez'e ait buzağı ikinci, Şerafettin Kaya'ya ait buzağı da üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan buzağı sahibine tam, ikinciye yarım ve üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldırım Düzağaç Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title