Haberler

Bingöl'de "Çapakçur Deresi Uygulama Projesi" Çalışmaları

DSİ 94. Şube Şefliği, Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan "Çapakçur Deresi Uygulama Projesi" çalışmalarını başlattı.

DSİ 94. Şube Şefliği, Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan "Çapakçur Deresi Uygulama Projesi" çalışmalarını başlattı.

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve 3 Kasımda ihalesi yapılacak olan "Çapakçur Deresi Uygulama Projesi" kazı çalışmaları Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ 94. Şube Şefi Zeki Erdem, belediye başkan yardımcıları ile belediye meclis üyelerinin katılımıyla başlatıldı.

Belediye Başkanı Barakazi, yaptığı açıklamada, Bingöl'ün meskün mahal ve tarım arazilerini taşkınlardan koruyacak proje için uzun süreden beri çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Barakazi, hazırlanan proje ihalesinin 3 Kasım 2015'te Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nde yapılacağını hatırlattı.

DSİ 94. Şube Şefi Erdem, DSİ 94. Şube Şefliğince başlatılan çalışmaların, Belediyenin hazırladığı "Çapakçur Deresi Uygulama Projesi" temelini oluşturduğunu belirtti.

Erdem, "Projede 8 bin 550 metre beton duvarlı kanal, 3 adet kapaklı biriktirme yapıları, 3 adet düşü yapısı, 3 adet tersip bendi, 14 adet brit yapısı ve sanat yapıları bulunmaktadır. Bu iş kapsamında 60 bin metre küp beton, 600 bin metre küp kazı, 225 ton çeşitli demir işleri ve ENH bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title