Haberler

Bingöl'de AK Parti Aday Tanıtım Toplantısına Katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerin önemine değinip, 2014'ün Türkiye'nin kader yılı olacağını söyledi. Yılmaz, "2014'te yapılacak olan yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından gelecek genel seçimle Türkiye'nin belki 10 yılını, 20 yılını belirleyeceksiniz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, partisinin seçim irtibat bürosu açılışı ve aday tanıtım programına katıldı. Genç Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat bürosunun açılış programına katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada yerel seçimin önemine dikkat çekti. Seçimlerin demokrasinin şöleni olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz,"Demokrasinin en güzel günleridir. Halkımızın iradesini, yönetime kararını sandığa yansıttığı günlerdir. Özellikle vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, bu seçimlere gidelim, mutlaka oyumuzu kullanalım. Seçimlerde partiler yarışırlar. Bunlar bir birinin düşmanı değil, hasmı değil, bunlar sadece birbirlerinin rakibidir. Tabii ki siyasette rekabet olacak. Herkes kendisini ve hizmetlerini, politikasını anlatacak. Memleketin huzurunu her şeyin üzerinde tutuyoruz. Biz kardeşle kardeş kavga etsin istemiyoruz. Biz bir çatışma olsun, huzursuzluk olsun istemiyoruz. Huzur içinde, güven içinde bütün vatandaşlarımızın özgür fikirlerini sandığa yansıtsınlar istiyoruz. İnşallah 30 Mart'ta bu demokrasi şölenini, bu güzel günü hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN HUZURUNU BOZMAK İSTEYENLER VAR"

30 Mart seçimlerinin sadece yerel seçim olmayacağını söyleyen Bakan Yılmaz, Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanların olduğunu belirterek, halkın duyarlı olması gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Son dönemde yaşanan olayların ardından yerel seçimlerin çok ötesinde bir anlam kazandı. Türkiye'nin huzurunu bozmak için tuzak kurmak isteyenler var. Türkiye'nin geçtiği sürece baktığımız zaman 2014 yılı Türkiye'nin kader yılıdır. 2014'te yapılacak olan yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından gelecek genel seçimle Türkiye'nin belki 10 yılını, 20 yılını belirleyeceksiniz. 1990'lı yılları belirli bir yaşın üzerinde olan herkes hatırlıyor. Allah korusun bir daha o günlere dönmek istemiyoruz. Bunu yapmak isteyenler var. Bu bölgemizde yaşadığımız çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var. İşte bu tuzakları bozmak için elimizde bir fırsat var. Halkın iradesi bütün bu güç odaklarının iradesinin üstündedir. Türkiye'nin dünyada geldiği gücü ve konumunu engellemek isteyenler var. Siz 30 Mart günü sandığa bu iradenizi yansıttığınız zaman göreceksiniz, o tuzakları yapanların başına oy sandıkları geçmiş olacak. En güzel dersi, en güzel cevabı vermiş olacaksınız. Ak Parti olarak tüm Türkiye'ye hizmet ettik. Bingöl'e de elimizden gelen hizmeti yaptık. Hizmetlerimiz ortadadır. Gözü olan görür, kulağı olan duyar, vicdanı olan kabul eder. Elbette ki eksikliklerimiz var. Devam etmemiz, gereken hizmetler var, yeni yapacağımız hizmetler var. Havalimanımızdan üniversitemize, yollarımızdan doğal gazımıza, okullarımızdan hastanemize, köylerimizin içindeki parke taşlarına kadar bu dönemde hiçbir dönemde olamadığı kadar hizmetler yapıldı" şeklinde konuştu.

"EN KÜÇÜK KÖYDE BAŞBAKAN'IN MÜHRÜ VAR"

Seçim irtibat bürosunun açılışını yaptıktan sonra, bir düğün salonunda gerçekleştirilen il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım programına katılan Bakan Yılmaz, "Tüm Türkiye'de Kuzey'den Güneye, Doğu'dan Batıya nereye giderseniz gidin, en küçük köye gidin en küçük beldeye gidin AK Parti'nin hizmetleri var Recep Tayyip Erdoğan'ın mührü var" dedi.

Konuşmasında Bingöl halkının AK Partili bir halk olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, bölgenin geçmişte uzun yıllar ihmal edildiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Edebiyat yaptılar edebiyat sloganları attılar, çoluk çocuğumuzu, gençliğimizi ideolojilerin peşinden koşturdular, Bingöllü gençler iş bulamadı, birçok insanımız Bingöl'ü terk etmek zorunda kaldı, birçok insanımız köylerden kente göç etmek zorunda kaldı. Fakat son 10 yılda bütün Türkiye olduğu gibi bu bölgemizde de yaraları sarmaya başladık. Bir taraftan geçmişin ihmallerini ortadan kaldırırken, geçmişin eksikliklerini tamamlarken, diğer taraftan da bugüne hizmet etmeye çalıştık" ifadelerini kullandı.

Eskiden 70, 80 senede yapılamayan hizmetleri AK Parti hükümetinin 10 yıla sığdırdığını ifade eden Bakan Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Tüm Türkiye'de Kuzey'den Güneye, Doğu'dan Batıya nereye giderseniz gidin, en küçük köye gidin en küçük beldeye gidin AK Parti'nin hizmetleri var Recep Tayyip Erdoğan'ın mührü var. Bunlar yeter mi yetmez. 2023 hedefimiz var Türkiye'yi çok daha ileri taşımak istiyoruz. Başbakanımız hep söylüyor hepimiz o anlayışın insanlarıyız. Bizim size efendilik yapmaya niyetimiz yok, bu koltuklara efendilik, ağalık, beylik yapmak için gelmedik, biz buralara size hizmet etmek için geldik Allah'ın izniyle son günümüze kadar bunu yapacağız".

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti il, ilçe ve belde belediye başkan adayları sırasıyla çağrılarak, sunum şeklinde tanıtımları gerçekleştirildi. Programlara, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, İl Başkanı Yusuf Coşkun, Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile partililer katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title