Haberler

Bingöl'de 54 Aileye 216 Baş Gebe Düve Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız: “Kooperatifler, insan ihtiyaçlarının temin edilmesi, maddi ve manevi güçlerini birleştiren bir dayanışma aracıdır"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında 54 aileye 216 baş gebe güve törenle hak sahiplerine dağıtıldı.

Bingöl Merkez Çevrimpınar, Kırkağıl, Bilaloğlu ve Gökçekanat Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nce yürütülen proje kapsamında kooperatif üyelerine hayvan dağıtımı için Çevrimpınar köyünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, "birlikten kuvvet doğar" ilkesinden hareketle 4 köyün bir araya gelerek kooperatif kurmalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Kooperatifler, insan ihtiyaçlarının temin edilmesi, maddi ve manevi güçlerini birleştiren bir dayanışma aracıdır. Kooperatifçilik ise birlikte iş yapma, birlikte çalışmadır" dedi.

Bakanlık tarafından uygulanan KASDEP ile kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelere en uygun organizasyonlarla, gelir seviyesini yükseltmenin amaçlandığını aktaran Ildız, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda 54 aileye 4'er baş olmak üzere 216 baş gebe güve dağıttık..ayrıca istihdamı artırma, üretilen ürünleri mahallinde değerlendirme ve pazarlama alanlarında gerekli maddi ve teknik desteği zamanında ulaştırarak, onların üretime katılmaları ve üretimde sürekliliklerinin sağlanmasının hedefliyoruz. Bingöl Merkez Çevrimpınar, Kırkağıl, Bilaloğlu ve Gökçekanat Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi projesinin 2011 yılında uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında işletme binası ve ahır yapımı için çiftçilerimize 675 TL, makine ve ekipman alımı için 124 bin TL, hayvan alımı için de 1 milyon 400 bin TL olmak üzere toplam 2 milyon 75 bin TL kredi kullandırılmıştır. Bu bedel faizsiz, ilk iki yıl ödemesiz ve beş yıl geri ödemeli olarak çiftçilerimize verilmişti. Çiftçilerimize hayırlı olsun"

Yapılan konuşmaların ardından 216 baş simental ırkı gebe düve vatandaşlara dağıtıldı.

Hayvan dağıtım törenine Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, ile köylüler katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Merkez Sedat Ildız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title