Haberler

Bingöl: Bingöl Şehit Aileleri Ve Gkk Derneklerinden Açıklamalar

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen ve Geçici Köy Korucuları (GKK) Derneği Başkanı Ali Haydar Yener, yaptıkları ortak basın açıklamasında, terör olaylarının böyle devam halinde bireysel öç alma yollarına başvuracaklarını açıkladı.

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde önceki gün PKK terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Adil Karagöz'ün anısına verilen mevlitte açıklama yapan Sözen ve Yener, "Bu olayların böyle devam halinde bireysel öç alma yollarına başvuracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz" dedi. Açıklamada, "Yıllardır dış güçlerin maşalığını yapan bu hainlere artık dur dememizin zamanı gelmedi mi? Daha neyi bekliyoruz? Daha kaç kişinin, kaç ailenin ocağının sönmesini bekliyoruz? Bunu herkes bilsin ki, artık sabredecek gücümüz kalmamıştır. Bir binbaşının, bir yarbayın yetişmesi o kadar kolay değildir" ifadeleri kullanıldı.

Terör örgütü yandaşlarının ve yardakçılarının, sıkıştıkları noktalarda demokrasiye, insan haklarına sığındıkları belirten açıklamada, "Daha düne kadar Yeniyazı'da, Yazıkonağı'nda, Sağgöze'de 'Terörden zarar gördüm' diye devletimizden milyarlarca lira para alan bu insanlarımız; bugün yine terörün yanında yer alarak teröre yardım ve yataklık yapmaktadırlar. Bu paralar askerlerimize kurşun olarak dönmektedir. Aksini savunanlara 'Bu olayları hiç mi görmediniz, hiç mi duymadınız?' diye sormak istiyoruz. Devletimizi bu konuda duyarlı olmasını, yanında olanıyla, karşısında olan arasında net bir çizgi çizmesini istiyoruz" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title