Haberler

Bingöl Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, belediye çalışanları ile 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, belediye çalışanları ile 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladı. Bingöl Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında 'toplu iş sözleşmesi' yapılan müzakereler sonucu yenilendi.

Hizmet-İş sendikası ile Bingöl Belediyesi arasında anlaşma sağlanması nedeniyle Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda imza töreni düzenlendi. İmza törenine Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Av. İsmail Özgüven, Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. Sözleşmelerin 2 yıllık yapıldığını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Dördüncüsünü düzenlemiş olduğumuz imza töreni, Hizmet-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde mutlu bir sonla neticelendi. Bingöl Belediyesi'nde özlük hakları bakımından önceki dönemlerde bir takım sıkıntılar olmuştu. 1 Mart 2015 tarihine kadar sürecek 'toplu iş sözleşmesi'ni kendi aramızda işçilerimizin özlük haklarını mümkün mertebe muhafaza ederek, tekrar imzalamış olduk. Biz ilk geldiğimizden beri emeğe çok saygı göstereceğimizi söyledik. Emeğin çok kıymetli olduğunu belirttik ve her fırsatta da bunu emekçinin lehine kullanmaya çalıştık. Bingöl Belediyesi adına bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Toplam 67 işçi çalışanımız çeşitli nedenlerle kurumdan ayrıldılar. Bunlardan 36 arkadaşımız torba yasa kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve diğer çeşitli müdürlük kadrolarına geçmişti. 30 arkadaşımızda göreve geldiğimiz andan itibaren özendirdiğimiz emekliliği kabul ederek emekli oldular. 1 işçi arkadaşımız da vefat etti. Bizim bugün dördüncüsünü imzalayacağımız sözleşme, 2 yıllık olarak tanzim edildi ve günün şartlarına göre bu anlaşmalarımızı yaptık. Ben eski bir belediye çalışanı olarak arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıları birebir yaşadım ve bunu biliyorum. Geldiğim günden itibaren bu konuda bütün ödeme ve alacaklarını, ondan sonraki alacaklarını da muntazam bir şekilde günün şartlarına uygun olarak ödedik ve ödeyeceğiz" dedi.

"İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ"

İnsan odaklı çalıştıklarını ifade eden Başkan Atalay, "Bingöllülerin bizlere verdiği desteği hizmet ederek hak etmeye gayret ettik. Hamdolsun, temel sıkıntılarımızı çözüme kavuşturuyoruz. Bu yılki anlaşmamızda 2 yıllık olarak düzenlendi. 2013-2015 yılı 'Toplu İş Sözleşmesi'nin Bingöl'e, belediyemize, bütün işçilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Belediye personelinin gece gündüz fedakarca çalıştığını dile getiren Başkan Atalay, "Gece ve gündüz, sıcak soğuk demeden çalışan arkadaşlarımız var. Ben, Bingöl Belediyesi'nde çalışan memur, işçi ve şirket elemanlarına özellikle teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız zor şartlar altında bu hizmetleri yürütürken, herkesin bunları düşünerek vicdani bir değerlendirme yapmalarını bekliyorum. Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızın hepsinin iyi niyetli olarak çalıştıklarına 4 yıldır şahit oldum. Bizim sahip olduğumuz imkanların tümünü, Bingöl halkının hakkaniyet ölçülerini de hesaba katarak sizlere sunmaya gayret ediyoruz. Sizlerin de bu şuurda olduğunuza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZ BARIŞ İÇİNDE SONUÇLANDI"

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir ise, "2013 yılı toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum. İşçi arkadaşlarımız bundan daha fazlasını hak ediyorlar. Ben buna canı gönülden inanıyorum. İmkanlar el verdiği müddetçe dökülen alın terinden daha fazlasını almak için elimizden gelen gayreti göstereceğimize şüpheniz olmasın. 2 yıllık sözleşme imzalıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın ücretlerine 1. yıl mevcut yevmiyelere 3 TL artı yüzde 10, 2. yıl yevmiyelere 11 TL zam yapılması konusunda Belediye Başkanımızla anlaştık. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bingöl'ün her karışına işçi arkadaşlarımızla birlikte alın terimizi dökerek, Bingöl'ü layık olduğu yere getirmeye var gücümüzle çalışacağız. Sözleşmenin personelimize, belediyemize, ilimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşmesi metnini imzaladılar. Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'a çiçek takdim ederek, bu sözleşme dolayısıyla teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Bingöl Belediyesi'nin 96 işçisi adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüten Hizmet-İş Sendikası ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında 1. yıl mevcut yevmiyelere 3 TL artı yüzde 10, 2. yıl yevmiyelere 11 TL zam yapılması konusunda belediye yöneticileriyle anlaşma sağlandı. Halihazırda ortalama 77.56 TL yevmiyeleri olan belediye işçileri, toplu iş sözleşmesi ile ilk yıl ortalama 88.62 TL yevmiye, ikinci yıl içinde ortalama 99.62 TL yevmiye alacak. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İş Sendikası Bingöl Belediyesi Serdar Atalay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title