Haberler

Bingöl Barosu Tahir Elçi'nin Öldürülmesini Kınadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bingöl Adliye Sarayı, - Bingöl Barosu Avukatları ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş'un açıklamaları, Tahir Elçi'nin öldürülmesiBingöl Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini, yapılan basın açıklamasıyla kınadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bingöl Adliye Sarayı, - Bingöl Barosu Avukatları ve Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş'un açıklamaları, Tahir Elçi'nin öldürülmesiBingöl Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini, yapılan basın açıklamasıyla kınadı. Bingöl Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini, yapılan basın açıklamasıyla kınadı.Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini kınamak amacıyla Bingöl Adliye Sarayı önünde toplanan Bingöl Barosu Avukatları adına Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş okudu.Bütün mesleki hayatını akılla, vicdanla ve cesaretle, karanlığı dağıtmak ve adaleti sağlamak çabasıyla geçiren Tahir Elçi'yi karanlık bir saldırı ile kaybettiklerini belirten Alakuş, saldırıyı kınadıklarını söyledi. Elçi'nin barışçıl ve özgür bir ülkenin hayali peşinden gittiğini ifade eden Alakuş, şunları söyledi: "Her zaman barış dedi, en zor koşullarda barış ısrarından vazgeçmedi. Bütün değerleri ile insanın, doğanın hakkını savundu, ama bunun bedelini ağır bir şekilde ödedi. Tahir Elçi yaşamının pusulası olan ve son açıklamasının son sözleri artık bizlerin emanetidir. Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz"Elçi'nin katledilişinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Alakuş,"Bizler dostları ve meslektaşları olarak Tahir Elçi'nin güpegündüz insanların gözü önünde katledilişinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Hakikat ortaya çıkana ve adalet sağlanıncaya kadar bu katliamın takipçisi olacağız. Çünkü bu devletin Tahir Elçi'ye ve dün cenazesine katılan on binlerce insana hakikati ortaya çıkarma ve adaleti sağlama borcu var" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title