Haberler

Bingöl Bakan Kaya: Tek Bir Terörist Kalmayıncaya Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Bakan Kaya: Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğizBİNGÖL'de incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terörle mücdelenin kararlılerini mücadeleye devam edileceğini belirterek, "Tek bir terörist kalmayıncaya kadar...

Bakan Kaya: Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

BİNGÖL'de incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terörle mücdelenin kararlılerini mücadeleye devam edileceğini belirterek, "Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bingöl'de, ilk olarak Vali Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti. Vali Köşger'den brifing alan Bakan Kaya, burada YGS ve TEOG'da Türkiye birincisi olan öğrencilerle sohbet etti. TEOG'da tüm soruları doğru cevaplayan 100'üncü Yıl Ortaokulu öğrencisi Nur İkra Arıkan ile İçmeler Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencisi Ayşe Sena Akuş, Ankara veya İstanbul'da eğitim görmek istediklerini, ancak ailelerinin il dışında okumalarına izin vermediğini belirtmeleri üzerine Bakan Kaya, "Ben sizi Ankara'ya davet ediyorum. Gelin Ankara, İstanbul'daki okulları gezin. Ailelerinizle konuş ikna etmeye çalışacağız" dedi.

Bakan Kaya, YGS'de Türkiye birincisi olan Ahsen Zeynep Kaya ve TEOG'da tüm soruları doğru cevaplayan Nur İkra Arıkan ile Ayşe Sena Akuş'a hediye çeşitli hediyeler verdi. Ardından esnafları ziyaret eden Bakan Kaya, El-Bab'ta şehit olan Muhammed Koşan ve şehit Mansur Salcan'ın ailelerini ziyaret etti. Daha sonra Bingöllü şehit Kadir Karaman'ın Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret eden Kaya, Bal Peteği Çocuk Evi'nde koruma ve bakım altında bulunan çocukları ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına konuşan Kaya, bölgede yürütülen operasyonlar değerlendirerek, "Bölgede yürütülen operasyonlar sırasında Mehmetçik'lerimiz maalesef şehit düştü. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimize ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Her zaman şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz. Emanet olarak gördüğümüz sahip çıktığımız şehitlerinizin evlatları bizim evlatlarımızdır. Muş ve Bingöl'deki şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Onların bu duruşları bizim için gurur vesilesidir. Şehit ailelerimizin bu duruşu bizim için çok önemli. İnşallah devlet olarak terörle mücadelemiz, içerde ve dışarıda devam edecektir. Nereye saklanırlarsa saklansınlar mücadelemiz sürecek. Kimin arkasına saklanırlarsa saklansınlar güçlü bit şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Şehitlerimize tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bingöl ziyaretinin ardından Bakan Kaya, özel uçakla havalimanından ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Ayşe Sena Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

title