Haberler

Binden Fazla Mülteci Türk Sınırında Bekliyor

Güncelleme:

IŞİD'den kaçmak zorunda kalan binlerce mülteci sınırda Türkiye'ye girmeye izin verilmesini bekliyor.

IŞİD'in Irak'ın kuzeyindeki ilerleyişi üzerine yerlerinden kaçmak zorunda kalan on binlerce insanın yaşadığı trajedi tüm dünyada kaygı yaratırken, Türk sınırında binden fazla mültecinin beklediği bildiriliyor.

Batı medyası, IŞİD'in şiddetinden kaçan 200 bin kadar Yezidi'nin "dramatik" durumunu yansıtmaya devam ediyor. Deutsche Welle, İngiliz yayınında verdiği haberinde Yezidilerin, Kuzey Irak'ın özerk Kürt bölgesinde "güvenlik sağlanması gereken" Peşmergeler tarafından "terk edilmiş" hissettiklerini anlatıyor.

"TÜRKİYE'YE GİRMEYE İZİN VERİLMESİNİ BEKLİYORLAR"

Almanya'nın Dortmund kentindeki Yezidi öğrencisi Hüseyin Koban'ın feryadını yansıtan DWelle, Koban'ın günlerce uyamadığını belirterek "Yezidi dini azınlık mensubu olan ailesi, Irak- Türkiye sınırından geçmek için bekleyen bin kadar mülteci arasında" dedikten sonra şöyle devam ediyor:

"Açık ki çok üzgün olan genç adam, Akrabalarımla telefonla saatte bir konuşuyorum. Türkiye'ye girmeye izin verilmesini bekliyorlar. Ancak yanlarında herhangi bir kimliği olmadığı için sınırı geçmelerine izin verilmiyor. Hemen hemen hiçbir yiyecekleri yok."

Haberde ANF haber ajansına dayanarak 300 kadar Yezidi'nin sağ salim biçimde Silopi'ye ulaştığını, ancak binlerce Yezidinin hala Sincar dağlarında bulunduğu da anlattığı haberinde binlerce Yezici'nin de Suriye'nin Rojava bölgesine sığınmaya çalıştığı kaydediliyor.

PKK'DA "İNSANİ KORİDORUN GÜVENLİĞİNİ" SAĞLAMAYA YARDIMCI OLUYOR"

Suriyeli Kürt silahlı grup YPG'nin mülteciler için Irak'taki Zaho kentinde başlayan 40 kilometrelik bir "insani koridor"u oluşturduğu, YPG'nin yanısıra PKK ve Kürt Peşmergelerinin de söz konusu koridorun güvenliğini sağlanmasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Deutsche Welle Türkiye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (14)

ADANALI:

tüm ırak ve suriyedekiler türkiyeye gelecek ve burada da etnik çatışmalar baş gösterecek artık türk olduğumuz için bizi kendi vatanımızdan çıkarmaya çalışacaklar

24
3
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Allah''ın kulunu istemiyoruz !!! Sakın Saddamdan kaçan milyonlarca kürdü aldık topraklara şuan sonuçlarına bakın !!! Böle giderse Türkiyede Türkler azınlık olucak sayende hükümet!!

19
6
yanıtYanıtla
Hakan Bayık:

Güzelim memleketimizi insan çöplüğüne çevirdiler.Allah belalarını versin.

19
3
yanıtYanıtla
n:

almayın ülkeye zaten yeterince ırk var

17
2
yanıtYanıtla
demekim@m.m:

Tûrkiyenin gözû sadece Kurt prtrolerindeimis.TC nin gözû önûnde binlerce ezda inancina sahip Kurt kalt edilirken sadece sey ediyor. Hata iside elaltinda iside YARDIM ve lojistik destek veriyor.tûm Kurt katlimlarinda tûrkiyenin payi vardir.

6
12
yanıtYanıtla
hamdiiiixcucex@hotmail.com:

tabi tabii ne kadar ezik bir halksınız .ağlamaktan başka bir şey bildiğiniz yok.hatırlatırım Türkiye ıraklı Türkmenleride almamıştır.eğer bunları alırsa yazıklar olsuın

yanıt0
yanıt0
mst:

BU NE LAN TÜRKİYE BM KAMPINA DÖNDÜ

15
3
yanıtYanıtla
dörtyolluu:

türkiyede türkten başka kimseyi istemiyoruz(arap kürt yezidi bilmemne defolsun )

11
5
yanıtYanıtla
fero:

eh bunlarıda aldıkmı vay türkiyenin vay haline

15
0
yanıtYanıtla
Sancarhan:

Insani yardima evet,kamplarda barindirmali.Türkiyeye yayilmasina kesinlikle izin verilmemeli.Türkiye acil BM toplantiya cagirmasi gerek.Bu isin maddi boyutuda gözden kacirilmamali.Gecenlerde Almanyaya 1600 Suriyeli geldi,sanki Alman hükümeti ,medya sanki dünyayi kurtarmis gibi mansetler atiyordu.Tabiiki gelenlerde Suriyeli hiristiyanlardi.T.C yi yipratmak icin herseyi yapiyorlar,ve yanliz birakildik bu insani trajedi.1.2 milyon Suriyeli ne demek,onun yaninda daha Iraktan mülteciler vs vs.Ahlaksizca,asilsizca bazi yorumcular T.C ,sanki ISID destekliyormus gibi yorumlar yapmis,evet bu serefsizliktir,hainliktir.Türkiye büyük devlet anlayisi iceresinde hareket eden bir ülkedir.Ve yöneticeleri fevkalede akilli politikalar üretiyor herseye ragmen ,etrafini dört yani cakallar ile sarmisa rahmen.

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title