Haberler

Binbir Çiçek Kadın Korosu, Türkülerini Şehitler İçin Söyledi

Güncelleme:

Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümünde, İstanbul Avcılar Belediyesinin 'Binbir Çiçek Kadın Korosu' Şehitler Abidesi önünde türkülerini şehitler için seslendirdi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde, İstanbul Avcılar Belediyesi'nin 'Binbir Çiçek Kadın Korosu', Şehitler Abidesi önünde türkülerini şehitler için seslendirdi.

Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası'nda Şehitler Abidesi'nde anma etkinliği düzenledi. CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin düzenlediği etkinliğe Çanakkale'den, tamamı CHP'li olan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan da katıldı. Gelibolu Yarımadası'nda Çanakkale şehitleri anısına yapılan Şehirler Abidesi'nde gerçekleşen etkinlikte, Avcılar Belediyesi 'Binbir Çiçek Kadın Korosu', türküler seslendirdi. Kadınlar, seslendirdikleri 'Çanakkale Türküsü' ile 100 yıl önce cephede savaşan Mehmetçikler'in annelerinin yaşadığı duyguların sesi oldu. Türkülerle bütün dünyaya, 'Artık şiddet olmasın, savaşlar olmasın, anneler ağlamasın' mesajı verirken, şehitlere şükran ve minnet sunuldu. Çanakkale Geçilmez destanının mimarı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kadına seçme ve seçilme hakkı veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de büyük bir şükran ve özlemle anıldı.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Atatürk'ün üstün komutanlık yeteneği ve Mehmetçiklerin kahramanlığı sayesinde Çanakkale'de düşmanın bozguna uğratıldığına dikkati çekip, "Türk halkının bu emperyalist işgale karşı mücadelesi ve büyük komutanın idaresindeki Türk askerinin kahramanlığıyla vatan toprakları işgal altından kurtarılarak, bundan 100 yıl önce burada büyük bir zafer kazanılmıştır. Eğer bu zafer kazanılmasaydı, buradaki işgal Anadolu'nun diğer topraklarına yayılacak, daha çok anne ağlayacaktı. Bu dünyada barışın dilini yakalayacak olan da, barışın türküsünü söyleyecek olan da kadındır. Rengi, dili, inancı, giyimi kuşamı ne olursa olsun tüm kadınların yürekleri şefkatle çarpar" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

title