Haberler

Binası da Hizmeti de Güçlendirildi

Güncelleme:

Pendik'te depreme dayanıklı poliklinik hizmette

Binası depreme dayanıklı hale getirilen Pendik Devlet Hastanesi Kaynarca Semt Polikliniği, düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı. Polikliniğin açılışına katılan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik'teki sağlık ve eğitim kurumlarının binalarında önemli ölçüde güçlendirme ve yenileme çalışmaları yapıldığını söyledi.
2013 yılı Mayıs ayında başlayan deprem güçlendirme inşaatı nedeniyle hizmetine ara veren Poliklinik binası, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Okur'un ve ilçe protokolünün katıldığı törenle açılarak hastalara hizmet vermeye başladı.

130 okul depreme dayanıklı hale getirildi

Açılışta konuşan Başkan Şahin, deprem açısından böyle bir güçlendirme çalışmasının oldukça önemli olduğunu kaydetti. Şahin, ilçede sağlık ve eğitim alanında büyük oranda güçlendirme ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirterek ilçedeki 130 okulun tamamının ya güçlendirme ya da yenileme çalışmaları ile depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.

48 yatak kapasitesine sahip

Başhekim Ali Okur ise Kaynarca Semt Polikliniği güçlendirilirken Bakanlığa müracaat ettiklerini ve binanın artık poliklinikler yanında 48 yataklı kapasiteye kavuştuğunu da kaydetti. Okur, çalışmada desteği olan Pendik Belediyesi ve Başkan Dr. Kenan Şahin'e de teşekkür etti

6500 metrekare kapalı alana sahip olan Kaynarca Semt Polikliniği'nde gereken her türlü techizat, teknoloji ve donanımın bulunuyor. Poliklinikte başta MR ve Diyaliz olmak üzere Göz Poliklinikleri, Nöroloji, Dahiliye, Genel Cerrahi, Psikiyatri, Fizik Tedavi, Sağlık Kurulu, KBB vb. bölümler de hizmet veriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Şahin Ali Okur Kaynarca Pendik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title