Haberler

Binali Yıldırım: "Önce Saray Değil; Yollar, Barajlar, Hastaneler Yaptık"

AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'nde konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Önce saray yapmadık, önce yollar, barajlar, hastaneler, havalimanları yaptık. Cumhurbaşkanlığı Sarayı bu yatırımların zekatının yarısı bile değil" dedi.

AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı'nda 6 yıldan bu yana başkanlık görevinde bulunan Ali Hadim'in yeniden aday olmadığı, Halil Demir'in tek aday olarak 400 delegenin huzuruna çıktığı Ödemiş Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi'ndeki 5. Olağan Kongre büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Ali Aşlık, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican davul zurnayla karşılandı. Kongrede ilk olarak divan kurulu belirlendi. Divan Kurulu başkanlığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, "13,5 yıldır davamız için mücadele ettiğim partimin daima hizmetkarı olacağım. Recep Tayyip Erdoğan'ın ardında hizmet etme şerefini yaşatan Yüce Mevla'ya binlerce kez şükürler olsun" dedi. Hadim, ilçe başkanlığı dönemindeki çalışmalar ve ilçeye gelen yatırımlarla ilgili bilgiler vererek yeni İlçe Başkanı Halil Demir'e başarılar diledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema AK Parti İlçe Teşkilatı üyelerini kutlayarak başladığı konuşmasında, "2009 yılından bir hesabımız vardı, 2014'te bu hesabı başardığınız için teşekkür ediyorum. AK Parti, Türkiye'mizin her ilinde, her ilçesinde kongrelerini eksiksiz şekilde yapabilen tek partidir" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da 10 Ağustos'tan bu yana Cumhurbaşkanlığı forsunun yıllarca vesayetlerin gölgesinde kalan yıldızının daha bir başka parladığını belirterek, "Bu ışığı yaktığınız için teşekkür ederiz. Bu yıldız 2015'te daha da parlayacak. Bu ülkenin koşmasını sağlayacak yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç var. Çünkü bu ülkede Atatürk'ten sonra yıllarca ilerleme kaydedilemedi. Potansiyel ortaya çıkartılamadı. Geriye gidiş yaşandı. Şükürler olsun AK Parti ile birlikte Cumhuriyet tarihinin tamamı kadar etkinlik 12 yıla sığdırıldı. Üstelik Gezi gibi engellemelere rağmen. 500 Alman ajanının başlattığı bu olaylara en iyi yanıtı o dönemde Kazlıçeşme'yi dolduran milyonlar verdi. Gezi'de güçlü bir irade ortaya konulmasa idi Türkiye bugün Ukrayna gibi olacaktı" dedi.

2008 yılında terör örgütü PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda oğlu şehit olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da Türkiye'nin AK Parti ile birlikte büyük bir ivme yakaladığını belirtti.

AK Parti kongrelerinin tüm siyasi partilere örnek olması gerektiğini anlatan Binali Yıldırım da "Böyle kongreler başka partilerde var mı, hayır yok. Güzel güzel başlıyorlar, sonra bir anda ortalık karışıyor. Ama AK Parti'de sen ben kavgası yok. Birlik beraberlik var" dedi.

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin tartışmalara da değinen Yıldırım, "22 bankanın içinin boşaltıldığı sürecin mimarları bu ülkeyi temsil eden en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı'nın konutuna laf ediyorlar. Hadi oradan. AK Parti, 2002'den bu yana 650 katrilyon yatırım yaptı, bunun sadece 300 katrilyonu ulaşım yatırımı. 650 katrilyonluk yatırımı yapmışız, bu ülkenin en yüksek makamı için 700 trilyona konut yapmışız lafı mı olur? Biz zaten önce saray yapmadık. Önce genişletilmiş yollar, barajlar, hastaneler, havalimanları, okullar, üniversiteler, adliye sarayları yaptık, iletişim altyapısı yaptık. Geri kalan kırıntılarla saray yapıldı. Bu mudur gözünüze batan. Sinop-Samsun yolunun 3'te 1'i maliyetine yapıldı. 80 katrilyonluk yol yatırımı yaptık, zekatı ne eder bizim Ali Aşlık iyi bilir. Zekatının bile yarısını karşılamaz. Ama siyaset üretemeyenler yine söz üretiyor. Herkes iyi biliyor ki AK Parti millete hizmetin partisidir" diye konuştu.

Çözüm sürecine de dikkati çeken Yıldırım, "Pek çok şeyden vazgeçebiliriz ama vazgeçmeyeceğimiz şey her karesi şehit kanıyla sulanmış 780 bin kilometrekare vatan toprağımızdır. Çözüm süreci, çözülme süreci değildir, taviz süreci değildir. Bu uzatılan elin ne kadar halisane duygularla uzatıldığını unutanların gittiği yol yol değildir" ifadelerini kullandı.

Hizmette eşitlik vurgusu da yapan Yıldırım, "Biz 12 yıldır her vatandaşımıza eşit hizmet götürdük, hizmetkar olduk. Hizmet yaparken oy saymaya kimsenin hakkı yok. Gün gelir bunun da hesabını sorarlar" dedi.

Tek adayla girilen kongrede başkanlığa seçilen Halil Demir'in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüsnü Ekmekçi, Talip Örs, Hülya Döner, Volkan Öner, Emin Özsavran, Hazım Bostan, Metin Özer, Mehtap Girgin, Denizhan Seval, Ersin Tabur, Muhammet Şen, Doğan Özkumova, Ahmet Uyanık, İbrahim Fırtına, Tülay Deliorman, Fatih Kök, Mustafa Çoban, Mustafa Çaylı, Levent Ergin, Ersin Duraklı, Zeynettin Çetin, Beysun Kızıl, Baki Balcı, Mehmet Selçuk, İbrahim Sakınlı, Şenol Savuran, Ali Koçoğlu, Tülay Biber, Feray Kılıç - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Ak Saray İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
title