Haberler

Binali Yıldırım, Muhalefete Yüklendi -2

Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin ilçe kongresinde muhalefete yüklendi. Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin sözlerini eleştiren Yıldırım, çözüm süreci ile 17 Aralık operasyonu hakkında değerlendirmeler yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin Ödemiş İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katıldı. Bugün saat 14.00'de başlayan kongrede davul zurna eşliğinde karşılanan Yıldırım'a; AK Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Başkanı Bülent Delican, AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem eşlik etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINA DEĞİNDİ

Bülent Delican, Nesrin Ulema, Oya Eronat'ın yaptığı konuşmalardan sonra tezahüratla kürsüye gelen Binali Yıldırım, muhalefete yüklendi. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin tartışmalara değinen Yıldırım, 22 bankanın içinin boşaltıldığı sürecin mimarları, bu ülkeyi temsil eden en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı'nın konutuna laf ediyorlar. Hadi oradan. AK Parti, 2002'den bu yana 650 milyar yatırım yaptı. Bunun sadece 300 milyarı ulaşım yatırımı. 650 milyarlık yatırımı yapmışız. Bu ülkenin en yüksek makamı için 700 milyon konut yapmışız lafı mı olur Biz zaten önce saray yapmadık. Önce genişletilmiş yollar, barajlar, hastaneler, havalimanları, okullar, üniversiteler, adliye sarayları yaptık, iletişim altyapısı yaptık. Geri kalan kırıntılarla saray yapıldı. Bu mudur gözünüze batan Sinop-Samsun yolunun 3'te 1'i maliyetine yapıldı. 80 milyarlık yol yatırımı yaptık. Zekatı ne eder bizim Ali Aşlık iyi bilir. Zekatının bile yarısını karşılamaz. Ama siyaset üretemeyenler yine söz üretiyor. Herkes iyi biliyor ki AK Parti millete hizmetin partisidir dedi. Hizmette sınır olmadığını belirten Yıldırım, Önemli olan hayalleri gerçeğe dönüştürmektir. AK Parti 12 yıldır işte bunu yapıyor. Biz 12 yılda sadece yol yapmadık, aynı zamanda milli iradeye dadananlarla mücadele ettik. Muhalefet halktan iktidar vizesi alamadığı için konuşmada uzmanlaşmış. Zannettiler ki Recep Tayyip Erdoğan gider AK Parti biter. Ama 'Ben değil, biz' diyen AK Parti'deki kurumsal asaletten en iyi yanıtı aldılar. Hep ifade ettiğimiz 'Yeni Türkiye' Büyük Atatürk'ün söylediği muasır medeniyetlerin önüne geçmekten başka bir şey değildir diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ, ÇÖZÜLME SÜRECİ DEĞİLDİR, TAVİZ SÜRECİ DEĞİLDİR

Çözüm sürecine de dikkati çeken Yıldırım, Pek çok şeyden vazgeçebiliriz. Ama vazgeçmeyeceğimiz şey, her karesi şehit kanıyla sulanmış 780 bin kilometrekare vatan toprağımızdır. Çözüm süreci, çözülme süreci değildir, taviz süreci değildir. Bu uzatılan elin ne kadar halisane duygularla uzatıldığını unutanların gittiği yol da yol değildir dedi.

AMA CEMAATİN GÖREVİ İRŞAT ETMEKTİR

17 Aralık operasyonunu 'Dost modern darbe girişimi' olarak niteleyen Yıldırım, Bugüne dek önümüzü kesmek isteyenler çok kez karşımıza çıktılar. 27 Nisan elektronik muhtırasıyla, parti kapatma davasıyla, 17-25 Aralık dost modern darbe girişimiyle önümüzü kesmeye çalıştılar. Hepsinde de başarısız oldular. Ülkemizde cemaatler hep var oldular, var olacaklardır. Ama cemaatin görevi irşat (doğru yolu göstermek) etmektir. Cemaat irşat edecek, çocuklarımızı hayırlı işlere sevk edecek, siyasetçi ise ülkesini yönetecektir. Eğer cemaat ülkeyi yönetmek istiyorsa gelip siyasetçi gibi halkın karşısına çıkacak. Altı bin mil uzaktan ülke yönetmek yok, yemezler. O cemaatlere halisane duygularla fedakarca destek veren vatandaşlarımızı asla sorumlu görmüyorum diye konuştu.

Tek adayla girilen kongrede 400 delegeden 199 kişi sandığa gitti. Delegelerin 199 oyunu alarak başkanlığa seçilen tek aday Halil Demir, İlçe Başkanı oydu. Halil Demir, önceki Başkan Ali Hadim'e yaptığı çalışmalardan dolayı plaket verdi. Halil Demir'in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu Hüsnü Ekmekçi, Talip Örs, Hülya Döner, Volkan Öner, Emin Özsavran, Hazım Bostan, Metin Özer, Mehtap Girgin, Denizhan Seval, Ersin Tabur, Muhammet Şen, Doğan Özkumova, Ahmet Uyanık, İbrahim Fırtına, Tülay Deliorman, Fatih Kök, Mustafa Çoban, Mustafa Çaylı, Levent Ergin, Ersin Duraklı, Zeynettin Çetin, Beysun Kızıl, Baki Balcı, Mehmet Selçuk, İbrahim Sakınlı, Şenol Savuran, Ali Koçoğlu, Tülay Biber, Feray Kılıç.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Halil Demir Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

title