Haberler

Binali Yıldırım Muhalefete 'Bayram Molası' Verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen ancak kaybeden Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partililerle bayramlaştı. İzmir'de çoğunluğu CHP'li olan belediyeleri eleştirmeye bayram molası verdiğini belirten Yıldırım, "Bu kez çakmayacağım" dese de duramadı. Yıldırım, aktarmalı ulaşıma tepki gösterirken sesi kısılınca partili kadınlar naneli şeker verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşmaya Binali Yıldırım ve Ak Parti'nin diğer İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ile il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, kadın ve gençler, kurucular katıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım sözlerine AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın CHP'nin Özel İdare mallarının paylaşımı üzerinden yürüttüğü muhalefeti hatırlatarak başladı. Yıldırım, "İl Başkanı bana pası attı ama ben çakmayacağım. Bugün bayram arifesi, bugün siyaset yok. Bugün onlar rahat nefes alsın bayrama rahat girsinler. Zaten milletvekillerimiz, il başkanımız onlara hayatı yeterince zorlaştırıyorlar" dedi.  Binali  Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz dokuz ay içinde Türkiye çok şey yaşadı. İki seçim sığdırdık. 30 Mart, 10 Ağustos. AK Parti'nin kurucu liderini Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı yaptık. Türkiye'de demokrasinin yeni bir noktaya gelmesinde en büyük payı olan sizlersiniz. Yeni genel başkanımızı başbakanı belirledik ve dedik ki 'durmak yok yola devam'. 2023 hedeflerimiz var. 2053 rüyamız var. 2071 vizyonumuz var."

"İSRAİL BOMBALARI İNDİRİRKEN 'ÇIT' YOK"

Suriye sınırındaki duruma değinirken, "Biz güzel bir bayram karşılıyoruz ama etrafımızdaki insanlar ve bölgemizdeki diğer milletler bayramı aynı şekilde karşılamıyor. Günahsız siviller ölüyor" diyen Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki uluslar arası camia BM denen örgüt küresel sorunlara çözüm üretemiyor sadece seyrediyor. İşine geldiği zaman müdahale ediyor işine gelmediği zaman görmezden geliyor. Dünyanın barışının, istikrarının, dünyanın geleceğinin beş büyük biraderin insafına terk edilmemesi lazım. 193 BM üyesi ülke var. İsrail bombaları indirdiğinde 'çıt' yok bir İslam ülkesinde karışıklık oldu mu hepsi ayağa kalkıyor. Artık insanlık uluslararası camia bu çifte standardı bu ikiyüzlülüğü bugün dünden daha fazla sorgular hale geldi. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan mazlumların, mağdurların sesi olarak hep gür sesiyle haykırdı bundan sonra biz de dünyadaki haksızlar için aynı şekilde bağıracağız."

Binali Yıldırım, konuşmasının başında yerel yönetimleri bayramda eleştirmeyeceğini söylese de dayanamadı ve aktarmalı ulaşıma tepki gösterdi:

"Bayramda dolaşmayalım. Bizim dolaşmamıza gerek yok onların ayakları birbirine dolanacak. Altı aydır nasıl yürüyeceklerini bilemediler 'efe yürüyüşü yapalım' dediler, beceremediler. 'Hizmet yürüyüşü yapalım' dediler onu da beceremediler. Biz biliyorduk da İzmirli de biliyor artık. Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan, 'İzmirli toplu taşımda Çin eziyeti çekiyor' demiş. Eğer siz milletin görüşüne başvurmazsanız beklentisini sormazsanız oturduğunuz yerde karar alırsanız. Burada keselim. Daha fazla zorlamayalım" dedi.

Yıldırım, sesinin kısılması nedeniyle konuşmasını daha fazla sürdüremedi. Partililer, sesi kısılan Yıldırım'a su ve naneli şeker verdi. Yıldırım, salondaki yaklaşık 700 kişiyle tek tek tokalaşarak, bayramlarını kutladı. İsteyenle selfie yaptı, çocukları kucağına alıp sevdi.

BENZİN DOLU ŞİŞEYLE YARDIM İSTEDİ

Ak Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, salondan ayrılırken makam aracının önündeki duvara çıkan Hüseyin Kaymak adlı bir vatandaş, elinde küçük pet şişe içini koyduğu benzinle "Sesimi duyun, çocuğumu istiyorum. Yoksa kendimi yakarım" diye bağırdı.

Yıldırım'ın koruması Kaymak'ı ikna ederek duvardan indirdi. Yıldırım, cinayetten yargılanan 14 yaşındaki oğlunun cezaevinin sık sık değişmesi nedeniyle kendisini göremediğini anlatan Kaymak'ı dinledi ve yardım sözü verdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti türkiye izmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title