Haberler

Binali Yıldırım Erzincan'ın 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanını Ağırlayacağını Açıkladı

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan’a geldi.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan'a geldi.

Yıldırım gün içinde başta baba ocağı olan Refahiye ardından diğer çeşitli ilçelere olan ziyaretinin ardından akşamüzeri Erzincan'da açılışı beklenilen 122 odalı Hilton otelini gezerek incelemelerde bulundu.

Yıldırım yapılan Hilton otelinin Erzincan'a bir değer kattığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her ile teşekkür ziyaretinde bulunduğunu bunun akabinde ise 15 Mayıs'ta da Erzincan'da olacağını ifade etti.

Yıldırım Hilton otelinde yaptığı inceleme sonrası yaptığı açıklamada " Baba ocağında memleketimde, hemşerilerimin arasında beraber olmaktan hasret gidermekten büyük bir haz duyuyorum. Elimde fırsat olduğu müddetçe de gelmeye gayret ediyorum.7 Mayısa kadar ilçelerimize ziyaret edip bazı açılışlarda bulunacağız." dedi.

Yıldırım daha sonra gezmiş olduğu Hilton Oteli hakkında ise; "Uzun zamandır Hilton'un son halini merak ediyordum. Böyle bir eserin Erzincan'ın ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bakanlığım zamanında Türkiye'nin hatta bölgenin önemli bir lojistik firması Reysaş'dan Durmuş Döven Bey'e kendisine rica ettik bizim memleketimize bir otel yap diye kendisi de hiç tereddüt etmedi ve bunun bir görev bildi ve nihayet gerçekleşme noktasına geldi. Şehirler imkanları ile anlam kazanır. Bir küresel markanın burada otelinin olması bir anlamda şehre sınıf atlatır. Hilton'un buraya kazandırılmış olması Erzincan'ın gerek uluslararası gerek yurtiçinde birçok organizasyonu daha fazla yapmasını daha başarılı iş toplantıları, turizm amaçlı, ziyaret amaçlı geliş, gidişlerin çok daha hızlanmasına vesile olacaktır. Onun için Erzincan'ımız güzel bir eser kazandı. Yapanlardan emeği geçenlerden bütün arkadaşlarımızdan Allah razı olsun.

Erzincan'da çok otel var ama mesele o değil bütün ihtiyacı karşılayacak çok amaçlı bir yer olmasıdır. Kısacası bu otel şehrimize bir değer katmıştır. Ergan kayak tesislerimizin daha etkin çalışması için ciddi bir destek olmuştur." dedi.

Yıldırım son olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Mayıs'ta Erzincan'a geleceğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu; " Malumunuz 26 Nisanda başbakanımızla buraya gelerek coşkulu bir miting yaptık. Cumhurbaşkanımız göreve başladığından bu yana illere teşekkür ziyareti gerçekleştiriyor. Şu ana kadar sanıyorum 20'yi geçti. Bu bağlamda Erzincan'a da 15 Mayıs itibari ile akşamüzeri saat 17.00-18.00 gibi gelecek. Toplu açılışlar gerçekleştirecek. Valilik, Belediye. Ordu karargahı gibi ziyaretler planlanıyor. Eğer zaman el verirse de şehrimiz de ki sivil toplum kuruluşlarının ve diğer şehirle ilgili kanaat önderlerinin, paydaşlarının bir araya geleceği bir toplantı ben teklif edeceğim. Mümkün olursa da oteli de faaliyete geçirmiş oluruz. Hem de böyle bir nezih ortamda bu güzel toplantıyı gerçekleştirmiş oluruz. Ama bu kesin değil bununla ilgili çalışmamız lazım." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Erzincan Ak Parti İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title