Haberler

Binali Yıldırım: Efes, İzmir'in Marka Değerini Yükseltecek

Güncelleme:

6 Ocak'ta UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova'yı ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Efes Antik Kenti'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almasının nedenlerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, AK Parti eski İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 6 Ocak'ta UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova'yı ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Efes Antik Kenti'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almasının nedenlerini ve 21 yıldır bekletildiğini içeren kapsamlı bir dosya sunduğunu söyledi. Yıldırım, "İzmir'in eski bir milletvekili, bakanı olarak da bir parça emeğimin olduğunu düşündüğüm bu kararla gurur duyuyorum. Bu tür kararlar, İzmir'in marka değerini, bilinirliliğini, prestijini yükseltecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, 6 Ocak'ta UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'yı ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ziyaret öncesi Efes Antik Kenti'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'nde neden yer almasının gerektiğinin nedenlerini ve bu kararın 21 yıldır bekletildiğini içeren kapsamlı bir dosya sunduğunu söyledi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da görüşmede bu konunun önemini vurguladığını söyledi. Yıldırım, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesinden duyduğu memnuniyeti, şöyle anlattı:

"Yıllardır çok çaba harcandı. 21 yıl bekledikten sonra güzel haberi aldık. Bu haberle gururlandık. UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova'nın ziyareti öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Efes Antik Kenti'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'nde neden yer alması gerektiğinin nedenleri, kazanımlarımızı ve bunun için 21 yıldır beklediğimizi içeren kapsamlı bir dosya hazırladım. Cumhurbaşkanımız bu ziyarette, Efes Antik Kenti'nin önemini vurguladı ve 21 yıldır beklediğimizi, bunun bir an önce kararlaştırılmasını istedi. Efes'e verdiği önemin altını çizdi. Sonuçtan çok memnunuz. Efes, 9 bin yıl birçok medeniyete beşiklik eden, yılda 2 milyon turistin ziyaret ettiği tarih hazinesi. Geç kalınmış da olsa bu kararla İzmir'in, Selçuk'un büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum. İzmir'in eski bir milletvekili, bakanı olarak da bir parça emeğimin olduğunu düşündüğüm bu kararla gurur duyuyorum. Bu tür kararlar, İzmir'in marka değerini, bilinirliliğini, prestijini yükseltecektir. Toplumlar ve hükümetler nezdinde farkındalık yaratacaktır." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Efes Antik Kenti Binali Yıldırım İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title