Haberler

Binali Yıldırım'dan Sonra Yapılan İlk Ankette AK Parti Yükselişte

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanlığı'na Binali Yıldırım'ın geçmesi sonrası yapılan ilk ankette AK Parti oyları yüzde 53'e yükseldi. HDP'nin oyları ise yüzde 7'ye kadar geriledi.

Ak Parti'deki lider değişimi anket sonuçlarını değiştirmeye başladı. Binali Yıldırım'ın genel başkanlığıyla birlikte AK Parti oyları yükseliş trendine girdi. ORC Araştırma Sahibi Mehmet Murat Pösteki, en son anket sonuçlarını açıkladı. Pösteki'nin verdiği oy oranı verilerine göre; AK Parti yüzde 53 ile birinci parti. AK Parti'yi yüzde 24 ile CHP, yüzde 13 ile MHP takip ediyor. HDP ise en son anket sonuçlarına göre, yüzde 7 ile Meclis dışında.

"ERKEN SEÇİM AK PARTİ'YE YARAR"

Pösteki, olası bir erken seçimin en son anket sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranlarına olumlu yansıyacağı öngörüsünde bulundu.

Pösteki, "Olası bir erken seçimin en çok yarayacağı parti AK Parti olacak. Olası bir erken seçimde HDP baraj altı, MHP'nin 'Başkanlık' tutumuna göre her şey değişebilir. AK Parti'nin ise yarın seçim olduğu takdirde yüzde 52-53 bandının altına düşmeyeceği hatta daha da yükseleceği son araştırmalarda ortaya çıkıyor" dedi.

REFERANDUM OLURSA...

Seçmenin Başkanlık Sistemi'ne desteğinin arttığını da söyleyen Pösteki, "Vatandaş sistemin değişmesini istiyorsa referandum sandığını önüne koymasanız bile ilk seçimde AK Parti'ye 400 vekil vererek bunu gerçekleştirir." diye konuştu.

VATANDAŞ BİNALİ YILDIRIM'DAN NE BEKLİYOR?

Anket çalışmasının ikinci bölümünde ise vatandaşın yeni Başbakan Binali Yıldırım'dan beklentilerine ilişkin sorular soruldu. Anket sonuçlarını değerlendiren Pösteki, halkın beklentilerini şu şekilde sıraladı;

- Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin süratle hayata geçirilmesi.

- Terörün ve tüm unsurlarının etkisiz hale getirilmesi. Yani, PKK, IŞİD, DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı silahlı mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi

- Finans kaynaklarının kesilmesi ve terör örgütlerine yardım edenlerin önünü kesilmesi

- Paralel Yapı ile mücadelenin daha caydırıcı ve sert olması

- Sınırlarımızı tehdit eden tüm unsurlara karşı ekonomik ve diplomatik her türlü cevabın verilmesi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Mehmet Murat AK Parti Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

adam:

Celladına aşık olmuş ise bir millet, ister ezan ister çan dinlet , itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, Müstehaktır ona her türlü zillet!!!

50
4
yanıtYanıtla
mhmt:

aslanı kediye boğdurtmak demek bu olsa gerek

25
3
yanıtYanıtla
caner:

meral (ak)şener anca akpye başkan olur ihanet edenin yeri yok MHP de

0
28
yanıtYanıtla
vatandaş:

ADAM DUN GECE SEÇİLDİ. SABAH NAMAZINDAN SONRA ANKETMİ YAPTINIZ. . .

24
1
yanıtYanıtla
ahmet:

yağcılar yeni gazetecilik bu işte yalanda yarışmak

19
1
yanıtYanıtla
REELİST MİSİN:

Yahu alırsınız O trafolara kediler girdikçe , azcık öteni direk transfer ettikçe alırsınız ama oy sayınızı arttırmak mı gerçek olarak değil . Çünkü , size oy vermeyen bir daha vermeyecek

1
0
yanıtYanıtla
MADRABAZ:

MARTAVAZ. BİMİLLAH. NE ZAMAN BİRDEN YÜKSELDİ. BU MADRABAZ. YALAKA NE ZAMANANKET YAPTI HER HALDE UFOLAR BU YALAKA DÜZENBAZLARA HABER GETİRDİ. VAY SİZİN YALANINIZ BATSIN. YERİNİZDEN KALKAMAYIN. GEBERİN GİDİN. ÜLKE YANIYOR BUNLAR. PARSA PEŞİNDE MEYDANI BOŞ BULDULAR. BU YALAKA ADAMLAR. YAHU 100 100 OLSA NE OLACAK. GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ. SONLARINI HAZIRLIYORLAR. NOKTA.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title