Haberler

Başbakan Yıldırım: İngiltere Başbakanı Cameron Abuk Sabuk Konuştu

Güncelleme:

Başbakan Ankara'da iftar programında Cameron'a yüklendi. Yıldırım, "Referandumda evet oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kullandı. Abuk sabuk laflar etti" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım iftar programında İngiltere Başbakanı Cameron'a yüklendi. Yıldırım konuşmasında, "Ne yazık ki İngiltere gibi NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin başbakanı, sadece referandumda "evet" oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk sabuk laflar etti. Doğrusu bu millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı ama İngiltere'nin seçmenleri onun söylediği lafların tersine karar verdi. Bir anlamda kendi iradelerini ortaya koydular, bir anlamda da Türkiye'nin sayın Cameron'un düşündüğü gibi bir millet olmadığını teyit etmiş oldular" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ankara'da iftar programındaki konuşmasından satır başları şöyle:

"DOSTLUKLARI ARTIRIP DÜŞMANLIKLARI AZALTACAĞIZ"

"Halkın içinden geldik ama iktidara gelince geldiğimiz yeri unutmadık. Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartlarda AK Parti gibi bir sigortası var. Bundan böyle bulunduğumuz bölgeden dolayı, bölgedeki sorumluluğumuzdan dolayı dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.

BİR MİLLETVEKİLİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün İngiltere'de bir referandum oldu. Konusu İngiltere'nin AB'de kalacak mı, yoksa ayrılacak mı? Çok sert kampanyalar yapıldı ve hatta bir milletvekili de hayatını kaybetti.

"ABUK SABUK KONUŞTU"

Ne yazık ki İngiltere gibi NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin başbakanı, sadece referandumda "evet" oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk sabuk laflar etti. Doğrusu bu millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı ama İngiltere'nin seçmenleri onun söylediği lafların tersine karar verdi.

Bir anlamda kendi iradelerini ortaya koydular, bir anlamda da Türkiye'nin sayın Cameron'ın düşündüğü gibi bir millet olmadığını teyit etmiş oldular.

"AB KUCAKLAMAK YERİNE İÇİNE KAPANMA YOLUNU SEÇMİŞTİR"

AB'nin buradan çok önemli dersler çıkarması gerekiyor. İngiltere gibi birliğin çok önemli bir üyesinin neden bu noktaya geldiğini derinlemesine incelenmesi gereği ortaya çıkıyor. AB son zamanlarda kucaklayıcı ve kuşatıcı olmak yerine, duvarlarını tahkim ederek kendi içinde kapanma yolunu tercih etmiştir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (53)

emir erim ramazan:

ingiltere kim sen kimsin be kukla

23
13
yanıtYanıtla
eski plak:

ulan bunu gördükçe küçük enişteyi arar olduk :)) en azından sabrımızı test ettirmeyin derdi milletin neşesini alırdı :)))

27
1
yanıtYanıtla
tek adam faşizmi:

Bir kuşak, ekip hareketiydi, ''tek adam'' hareketine dönüştü. Kararlar tartışma ve istişareye dayanırdı, tek seslilik hakim oldu, tek adamın ağzına bakılır hale geldi. Stratejik ve vizyoner bakışa sahipti, bunun yerine tepeden mikro-yönetim yerleşti. Atamalarda ehliyet ve liyakata öncelik verilirdi, yerini kayırmacılık aldı, kalite ve seviye düştü. Özgürlükçüydü, yasakçı oldu. Uzlaşmacıydı, çatışmacı oldu. Üslup temiz ve seviyeliydi, ağızlar bozuldu. Etnik ve dini bakımdan kapsayıcıdı dışlayıcı oldu. . .

24
1
yanıtYanıtla
YENİ Mİ GELMİŞ )):

BU KİM LAN. . . . . . . . . . . .

14
11
yanıtYanıtla
Kıskanma:

Bilmiyorsan söyleyeyim, O Türkiye''nin saygı değer başbakanıdır. Hiç kimse sana beğendirmek zorunda değildir. Başbakana saygılı olmak erdemliktir.

yanıt26
yanıt19
adam:

Saygi fazilettir, dogru AMA kendi secmeni disinda herkesi vatan haini ilan edene, Türkiyenin yüzde 50sine saygi göstermeyene, adil olmayana ben NEDEN saygi duyayim. Aciklarmisin bana arkadas?

yanıt0
yanıt0
Hakikati kabullenmek de fazilettir:

Adam rumuzlu kardeşim, bunu nereden uyduruyorsun hiç de öyle bir şey yok. kim bu vatana ihanet ederse elbetteki hain ilan edilecektir. Ülkemizde o kadar vatan haini var ki bunlarla mücadele etmek kolay mı sanıyorsun. Sende şu anki hükümettte görev almış olsaydın hainlerle mücadele etmenin kolay olmadığını o zaman anlardın. Hükümetimiz, bu hainlerin ülkemizden arındırılması için gerçekten ellerinden geleni yapıyorlar. Hainlerin ne kendine ne de bir başkasına asla faydası olmaz

yanıt9
yanıt0
Menfaat, onlar için bir yaşam biçimidir:

Hainler, üç beş kuruş elde etmek ve lüks bir hayat yaşamak için kendine ve başkalarına zarar veren birer zavallı insanlardır. Hainler yeri geldiğinde emir aldığı insana bile ihanet ederler. Hainlere asla güven olmaz. Hainler kendilerince, yaptıklarıyla kar ettiklerini sanıyorlar ama maalesef sürekli kaybettiklerinin asla farkında olamıyorlar.

yanıt1
yanıt0
yilmut:

ne olmuş. . . . İngiltere AB den ayrılmış. . . . ne yapalım. . . biz zaten AB de değiliz. . . İngiltere''nin derdi bizimi gerdi. . . . bize ne, bırakın Camerona yüklenmeyi. de daha ciddi işler le ilgilenin. . . doğudan şehitler geliyor, ülke kan gölüne dönmüş. . . sizler maşallah iftar sofralarındasınız. . . . keyflerde gıcır, milleti her gün şehitlerin gelmesine alıştırdınız. . . o ver yansın ettiğiniz ingiltere başbakanı derhal onuru ile istifa etti. . . bizde her gün şehitler geliyor maşallah kimsenin istifa etmeye niyeti yok. . .

23
2
yanıtYanıtla
meydan:

Daha gelmeden profili düsük denildi, tamam anladik ama BU kadarda olmazki;-)))

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title