Haberler

Binali Yıldırım, Almanya'ya Rest Çekti: Bizim İçin Yok Hükmünde

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC ziyareti öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'da oylanacak olan sözde 'soykırım' tasarısını eleştirerek "Çıkarsa bizim için hükümsüzdür." dedi.

Türkiye'nin yeni Başbakanı Binali Yıldırım geleneği bozmadı. Yıldırım, göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapıyor. Ziyaret öncesi gazetecilere de açıklama yapan Yıldırım, Almanya'daki sözde soykırım oylaması ile ilgili "Çıkarsa bizim için yok hükmündedir." dedi.

"KIBRIS'A YAPILMIŞ YANLIŞ TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ DEMEKTİR"

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Kıbrıs ile ilişkilerde herhangi bir sorunumuz yok. Kıbrıs'a bakışımız son derece net. Kıbrıslı kardeşlerimizin refahı, geleceği bakımından Türkiye'de ne varsa Kıbrıs'ta o olacak prensibi ile hareket ediyoruz. Kıbrıs'ta uzun yıllardan beri devam eden bir sorun var. Bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Hikaye uzun, anlatacak değilim. Türkiye olarak çözümü her zaman önemsedik. Her türlü yapıcı adımı attık. Ne yazık ki geçmişte verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı. Şu anda devam eden müzakereler var. Esası ne? İki toplumlu bir devlet. İki toplumlu bir devlet kurduğunuzda sorulması gereken soru ne? İki toplum eşit olarak temsil ediliyor mu? Türkiye olarak görüşmeleri sonuna kadar destekleyeceğiz ama şunun da bilinmesi gerekiyor ki, Kıbrıslı kardeşlerimize yapılacak en ufak bir yanlış Türkiye'ye yapılmış demektir. Bunun da bir not olarak bilinmesi gerekiyor. Ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"TABİİ Kİ İLİŞKİLER ZEDELENİR"

( Almanya'daki sözde soykırım tasarısı ile ilgili soru üzerine) Bir kere bu oylama çok saçma bir oylama. Aslı astarı olmayan, 1. Dünya Savaşı şartlarında yaşanmış, her toplumda yaşanabilecek sıradan olaylar. Her ülkenin geçmişi, tarihi incelensin, kiminle taksiratı varsa ortaya çıksın ama bunu tarihçiler yapsın. Bunu siyasetin aracı haline getirirsek bu yanlış olur. O nedenle tabii ki Almanya ile aramızdaki ilişkiler zedelenecektir. Biz zedelenmesin istiyoruz.

"CUMHURBAŞKANIMIZ, MERKEL'İ ARADI"

O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Merkel'i aradı. Sayın Merkel başbakan olmam sebebiyle bana telefon açtı. Ben de hassasiyetimizi aktardım. Almanya'daki 3,5 milyon Türk'ün sesine umarım kulaklarını tıkamazlar. İnşallah sağduyu hakim gelir.

"BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

Çıkarsa ne olur? Hiçbir şey olmaz. Başka ülkelerde de geçmişte çıktı. Bizim için hükümsüz bir iştir ama yine de çıksın istemiyoruz. Almanya ile ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Ciddi mesafeler aldık. Türkiye şantaj yapan, tehdit eden, karşı planlar geliştiren bir ülke değil. İki gündemli bir ülke değil. Bu karar çıkarsa biz de anlaşmaları yok sayarız olmaz. Burası kabile devleti değil."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Almanya Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (61)

AKSAKALLI DEDE:

CENABI ALLAH DEVLETİMİZİN VE HÜKÜMETİMİZİN YARDIMCISI OLSUN , BUNDAN SONRA ARTIK YUMRUKLARIMIZI MASAYA VURMAYA BAŞLADIK İŞTE BUDUR DEVLET OLMAK İŞTE BUDUR İDARECİLİK , YA ALLAHHH BİSMİLLAHHH

17
7
yanıtYanıtla
zabıt katibi:

ulan bu devlet rusya ve diğer ülkelerle mi mücadele etsin, yoksa sizin gibi içimizdeki vatan hainleri ile mi. bir kez olsun yabancı güçlere karşı devletinizin yanında olun. ne kadar inkar etseniz de OSMANLI=TÜRKİYE bunun ötesi yok. bununla da gurur duyuyorum. Allah devletimize zeval vermesin, sizin gibi zihniyetle ve gayrımüslüm ülkeler ile olan mücadelesinde muzaffer kılsın. ben bir kürt olarak her zaman bu devletimin yanındayım.

8
6
yanıtYanıtla
adamsın ya:

Sen gerzek fatihin fermanlarıyla oyalan dur tamam allahın gerzeği olması gereken oldu.

yanıt2
yanıt0
SOYKIRIMOLSA NE OLMASA NE BİZİ BAĞLAR MI:

YA ABİCİĞİM 1915 OLAYLARI VARSAYALIM SOYKIRIM PEKİİİİİİİİİİİİİ FRANSA ALMANYA AMERİKA RUSYA İRAN İRAK SOYKIRIMYAPMADILAR MI SOYKIRIM 1948 TARİHİNDEN ÖNCE YADA SONRA?

13
1
yanıtYanıtla
korkulu rüya:

Aha Almanya korktu bizim reisin Cinali sinden aman Binali sinden. . . yav bu oylamanin gecmeyecegini herkes biliyor Almanya ne diye kendi icindeki 3 milyon Türkü rahatsiz edip ülkesinin huzurunu kacirsin??? Bak Binali sana bin-ali dedi bindin o koltuga, in-ali diyene kadar otur ama susda akilli zannetsinler git ihalelerden para kazan yada simit saraylarinda simit ye cay ic. . . birak Almanya yi korkutunca nolacak sonra Merkel in rzh sagligi bozulur uyuyyamaz günahi sana olur yazik demi. . .

5
6
yanıtYanıtla
alaman sevici:

ne sığ adamlarsınız !

yanıt0
yanıt3
ya abiciğim tc 1923 te kuruldu bizle ne:

SOYKIRIM SALTANAT İÇİN KATLİAMLAR MAALESEF DÜNYA TARİHİNDE OLMUŞTUR! PIRIL PIRIL BİR TEK DEVLET VAR O DA 29 EKİM 1923TE SALTANATI HİLAFETİKALDIRARAK KURULMUŞOLAN LAİK DEMOKRATİK TC DİR!

7
4
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

Almanlar once kendi yaptiki Dünya rekor Soykirimini oylasin sene 1945 Almanlarin hangisine sorsan bu Tarihi hatirlar Belgeleri de var. Es ist eine Schande für das Deutsche Volk Jahr 1945

8
3
yanıtYanıtla
uzaylı:

yeni dünya osmanlı torunu olursan hesapta sorarlar

yanıt0
yanıt0
1919:

Daha düne kadar '''' Onların acısını anlıyor ve paylaşıyoruz'''' diyen zihniyet, dediklerini unutup sağa sola efelenmesini anlamıyorum. . . Suudi kralı geldiğinde Anıtkabiri ziyaret etmez, Ermanistan da soykırım anıtını ziyaret eder ve çiçek bırakır. . . Bir tane AKP li Suudi kralına tek laf etmedi, etmezde. . Türk Milletini enayi yerine koyanlar yine Türk Milletine hesabını çok acı bir şekilde verecek. . .

5
5
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title