Haberler

Bin Lise Öğrencisi Sosyal Sorumluluk İçin Çalışacak

Güncelleme:

Genç Hayat Vakfı, Türkiye'nin 10 farklı ilinden bin lise öğrencisiyle birlikte sosyal sorumluluk projeleri hazırlayıp uygulayacak.

Ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubundaki gençlere destek olmayı amaçlayan Genç Hayat Vakfı, Türkiye'nin 10 farklı ilinden bin lise öğrencisiyle birlikte sosyal sorumluluk projeleri hazırlayıp uygulayacak.

Ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubundaki gençlere, hayata hazırlanma süreçlerinde, destek olmak amacıyla, 2008 yılında kurulan Genç Hayat Vakfı, Renk Çemberi Projesi kapsamında 1.000 lise öğrencisiyle birlikte nisan ayında çeşitli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirecek. Adana, Çankırı, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Malatya, Mardin, Samsun ve Sivas'ta okuyan öğrencilerin hazırlayıp uygulayacakları sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmalarda 40 öğretmen de kolaylaştırıcı olarak yer alacak.

"Gençlerle birlikte, gençler için" sloganını benimseyen; 30 bini aşkın genç, 300'ün üzerinde öğretmen, 10 bine yakın veli, 500'den fazla gönüllüyle çalışmalarını sürdüren Genç Hayat Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı, yerel yönetimler gibi pek çok kurum ve kuruluşla birlikte çalışıyor. Gençlerin kendilerini ifade edebilen, haklarının farkında, toplumsal cinsiyet eşitliğini, ifade özgürlüğünü, farklılıklarla bir arada yaşama kültürünü ve bilincini, insan haklarını ve demokrasiyi içselleştirmiş, şiddetsiz iletişimi benimsemiş, çevreye karşı duyarlı, özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için çeşitli çalışmalar yürüten Vakıf, bugüne kadar 10'u aşkın proje gerçekleştirdi.

Vakfın, lise öğrencilerinin çevrelerinde gördükleri eksiklerden yola çıkarak hazırladıkları sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili Renk Çemberi Projesi'nin yanı sıra, liseli gençlerin toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetsiz iletişim konularında kısa film çekip, posterler tasarladıkları Gençler İşbaşında: Eşitlik İçeride, Şiddet Dışarıda, yurtlarda yaşayan genç kızların kişisel gelişimlerinin desteklendiği Yurttan Sesler, çocukların ev içinde yaşadıkları şiddete dikkat çekmek için gerçekleştirilen Çocuğa Karşı Aile İçi Şiddetin Önlenmesi, liseli gençlerin birer 'sayı' ve 'üniversite öğrencisi adayı' olmaktan çıkarak toplum içinde görünür hale gelmelerini amaçlayan İstanbul Liseli Profili Araştırması gibi pek çok projesi bulunuyor.

Renk Çemberi nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Renk Çemberi Projesi, Türkiye genelinde 10 farklı ilde, 10 Anadolu öğretmen lisesinde uygulanıyor. Gençlerin sosyal alanda kendilerini geliştirmelerine destek olmak, demokrasi ve insan hakları konularında farkındalık kazanmalarını, sosyal sorumluluk projeleri, temel iletişim yöntemleri konularında bilgi ve becerilerini artırmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Adana, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, Malatya Mardin, Samsun, Sivas gibi illerde uygulanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Çankırı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title