Haberler

Bin Çocuk Erkekliğe İlk Adımı Büyükşehir ile Attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede toplam bin çocuk sünnet ettirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede toplam bin çocuk sünnet ettirildi.

17 ilçede bin çocuk okullar açılmadan önce Büyükşehir Belediyesi tarafından tertiplenen toplu sünnet şöleniyle erkekliğe ilk adımı attı. Sünnet çocukları için Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuaye alanında şölen havasında tören düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, protokol mensupları, sünnet çocukları ve ailelerinin katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Bandosu, Bursa Mehter Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi birer konser verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu güzel dinin mensubu olmak, güzel peygamberin ümmeti olmanın ayrıcalık olduğunu hatırlattı. Sünnet cemiyetlerinin Türk milletinin en önemli geleneği olduğunu kaydeden Başkan Altepe, ecdat kültürünü sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu geleneği sadece Bursa'da değil, bütün Osmanlı coğrafyasında yaşatma gayretinde olduklarının altını çizen Altepe, "İş adamlarımızın sponsorluğunda Balkanlar'da bugüne 12 bin çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bursa'yı spor yatırımları, altyapı ile tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla örnek bir il haline getirirken, insan odakları sosyal projelerimizi de hız kesmeden sürdürüyoruz. Çocuklarımıza 'geçmiş olsun' diyor, tahsil ve iş hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum. Ailelerin de çocuklarının mürüvvetlerini görmelerini temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra sünnet çocuklarına hediyelerini veren Başkan Altepe, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Altepe Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title