Haberler

Bin 400 Kişilik İş İçin, 18 Bin 824 Kişi Başvuruda Bulundu

Adıyaman’da İşkur tarafından başlatılan Toplum Yararına Programı kapsamında işe alınacak olan bin 400 kişi için 18 bin 824 kişi başvuruda bulundu.

Adıyaman'da İşkur tarafından başlatılan Toplum Yararına Programı kapsamında işe alınacak olan bin 400 kişi için 18 bin 824 kişi başvuruda bulundu.

Çalışma ve İş Kurumu Adıyaman Müdürlüğümüzce Toplum Yararına Program kapsamında, 'Çevre Temizliği', 'Kamusal Altyapının Yenilenmesi' ve 'Okulların Sınıf ve Çevre Temizliği' konularında Adıyaman Belediyesi, İl Özel İdare, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve belde belediyeleri ile imzalanan protokollerle 15 Kasım 2015 tarihinden 15 Haziran 2016 tarihine kadar istihdam edilecek.

Adıyaman İşkur Müdürü Ramazan Tatar, toplam 1400 kişilik programlar için, başvuru süresinin bittiğini ve toplam 18 bin 824 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu dile getirdi.

Ramazan Tatar, "Tasnif sonucunda 1. listeden 13 bin 861 kişi, 2. listeden 4 bin 963 kişi olmak üzere il genelinde toplam 18 bin 824 kişi başvuru yapmıştır. Türkiye İş Kurumu mevzuatı gereği 1. listede yer alanlar (kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, engelliler, eski hükümlüler ve terör mağduru) başlatılacak. TYP kontenjanının asıl ve yedek sayısını karşılamaya yeterli olduğu için 2. listede yer alanlar (engelli, eski hükümlü ve terör mağduru olmayan 35 yaş altı erkekler) değerlendirmeye alınamayacağından 1. listesi yeterli olmayan üç program (Gerger, Akıncılar ve Belören Belediyeleri) dışında 2. liste gönderilmemiştir. Yani engelli, eski hükümlü ve terör mağduru olmayan 35 yaş altı erkek başvuranlar işlem dışı bırakılmıştır.

Listeden, protokolde belirtilen kontenjan sayısı kadar 'asıl' ve en az asıl sayısı kadar da 'yedek' katılımcı ilgili kurum tarafından 09 Kasım 2015 Pazartesi günü yapılacak mülakatla belirlenecektir.

Mülakat sonucu belirlenen katılımcıların işe başlatılmalarına ilişkin tüm işlemler ilgili kurumlarca gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ramazan Tatar Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title