Haberler

Bimeks Tabela Değişimine Devam Ediyor

Bimeks'in Darty mağazaları tabela dönüşümlerinde bugünkü durağı Profilo AVM oldu.

Geçtiğimiz yıl Fransız şirketi Darty'nin 28 mağazasını devralma anlaşması yapan Bimeks, Mart ayı içerisinde mağazaların sayım ve devir işlemlerine başladı. Öncelikli olarak İstanbul mağazalarında tabela değişim ve açılışlarına başlayan Bimeks'in bugünkü açılışı Profilo Alışveriş Merkezin'de (AVM) gerçekleşti. Açılışa Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar da katıldı. Açılışlarına özel büyük indirim geleneğini tabela değişimlerinde de sürdüren Bimeks, 111. mağazasının açılış kutlaması ile birlikte büyük indirimleri teknoloji severlerin beğenisine sundu.

Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, Bimeks olarak bugün mutlu günlerinden birini daha yaşadıklarını belirtti. Bayraktar, "Bugün İstanbul Profili AVM'de 111. mağazamızı açtık. Yarın ise hayırlısıyla Diyarbakır'da 112. mağazamızı açacağız. Bilindiği gibi geçen yıl Electro-World'ün Türkiye operasyonunu satın almıştık. Bu sene de Darty'inin mağazalarını satın alma işlemine başladık. Mağazaları da Bimeks'e dönüştürüyoruz. Yılsonu hedefimiz yaklaşık 160 mağazaya ulaşmak. Faaliyette bulunduğumuz il sayısını da 60'ın üzerine çıkartmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz" dedi.

Tüm vatandaşların Nevruz'unu kutladıklarını ifade eden Bayraktar, "Aynı zamanda bugün Dünya Down Sendromlular Günü'dür. Down Sendromlular Günü'nü de kutluyorum. Bimeks olarak biz "Artı 1 Dal" projesinde down sendromlu yavrularımızı çalıştırıyoruz. Sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaşık 15 tane personelimiz var. İnşallah bu elektronik sektöründeki bu uygulama diğer perakendedeki firmalara örnek teşkil eder. Nihayetinde bu yavrularımız çalışıyorlar. Ürün dizmeden, teşhir yapmadan, güler yüzlü müşteri karşılamadan raf yerleştirmeye kadar her şeyi yapıyorlar. Ayrıca satışta yapmaya başladılar. Perakende sektörünün bunu çok olumlu değerlendirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Darty mağazaları, mart ayı sonuna kadar sayım ve devir işlemlerinin tamamlanması ile Bimeks mağazaları olarak faaliyetlerine devam edecek. Darty mağazalarının eklenmesi ile mağaza sayısını 135'e, satış alanını 120 bin metrekareye çıkaracak olan Bimeks, 2014 yılında yeni açılacak mağazalarıyla yılsonunda 150 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Arif Bayraktar İstanbul Profilo Bimeks Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title