Haberler

Bilsam Başkanı Zekeriya Tav Açıklaması

Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği (BİLSAM) Başkanı Zekeriya Tav, "Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizden şu ana kadar yaklaşık olarak 10 bin kişi yararlandı" dedi.

Malatya'da genelde proje çalışmaları yaptıklarını söyleyen BİLSAM) Başkanı Zekeriya Tav, "Kalkınma Bakanlığı tarafından oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde uyguladığımız "Hayat Akademi" Projemiz bünyesinde Malatya'mızın kenar mahallelerinde, yoksul kesimlerde ve göç alan bölge okulu öğrencilerinden şair ve yazarlık potansiyeli olanların belirlenmesi, bu potansiyelin ortaya çıkarılması ve geleceğin şair ve yazarları olarak yetişmeleri için yoğun ve interaktif bir eğitim sürecini öngördük. Projemiz yazarlık atölyesinin yanı sıra bireylerin sosyalleşmesini sağlayarak toplumla bütünleşmesini öngörmektedir. Hayat Akademi bireylerin sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek birçok kurs, seminer ve konferanslar içermekteydi. Yazarlık eğitimine ek olarak açılacak olan kurslardan bazıları tiyatro, ebru, bağlama, ney, satranç, masa tenisi, fotoğrafçılık ve grafik/tasarım kurslarıydı. Projemizi bitirmeye yaklaştığımız bu günlerde geriye dönüp baktığımızda yüzde 90 başarıyla projeyi tamamladığımızı görmekteyiz. Proje kapsamında pek çok faaliyet gerçekleştirdi. Yazarlık Atölyesinin oluşturarak, 25 kişilik 4 Sınıftan oluşan ve toplam 12 ay süren yazarlık eğitimi düzenledik. Gençlerimizin vakitlerini değerlendirebilecekleri bir "Gençlik Merkezi"nin oluşturduk. Satranç kursu, masa tenisi kursu, ebru kursu, ney kursu, bağlama kursu, fotoğrafçılık kursu, tüm okuyucuların yararlanabileceği 2 bin adetlik bir kütüphanenin oluşturulmasının yanı sıra gençlerimiz için kitap okuma kampanyaları düzenledik" ifadelerini kullandı.

"Seminer ve konferans için bir salonun oluşturulması, 20 başlıkta 6 hafta süren ve tüm halkımıza açık olan seminerler ve onlarca konferans ve pek çok söyleşi gerçekleştirdik" diyen Tav, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yine gençlerimizin kaynaşması ve sosyal uyumluluklarına katkı sunmak için piknik ve sosyal organizasyonlara ek olarak önümüzdeki hafta Nemrut Milli Park ve Darende gezileri gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetler haricinde gençlerimizin gelişimine katkı sunacağını umduğumuz tiyatro, sinema gösterimi vs. pek çok program gerçekleştirdik. Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizden şu ana kadar yaklaşık olarak 10 bin kişi yararlandı." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title