Haberler

Bilişimciler İzmir'de EBİLSAD ile Atağa Kalktı

Güncelleme:

İzmirli bilişimciler dernek kurarak atağa kalktı. Kısa adı EBİLSAD olan Ege Bilişim Sanayicileri Derneği'ni kuran sanal dünyanın patronları, sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasında, birlik ve dayanışmayı sağlamayı, üyelerin hizmet verdikleri alanlarda büyümelerini sağlamayı, menfaatlere uygun olarak gelişimlerini hedefliyor. Derneğin Kurucu Başkanı Erkan Saldır, "Çağımız iletişim, dolayısıyla bilişim çağı. Bu konuda hizmet üreten sektörün aktörleri olarak, yumruğumuzu tek noktaya vurmak istedik. Bilişimcilerin artık bir derneği var" dedi.

Oluşturdukları 8 kişilik yönetim kurulu ve bir koordinatör ve bir koordinatör yardımcısı ile Ege Bölgesi genelinde sektörün hizmetinde olduklarını kaydeden Başkan Saldır, derneğin hedeflerini 15 madde halinde şöyle ifade etti:

"Bölgemizin güncel bilişim envanterini çıkarma. Bilişim sektörünün büyümesine ve sektörel istihdamı artırmayı amaçlayan yeni projeler üretme. Bilişim çözümlerini diğer sektörlere duyuracak ve üyeler arası sinerji yaratacak takımlar oluşturma. Üniversite ve üyeler arasında arasında ortak sinerji yaratma. Bölgemizde faaliyet gösteren işletme ve kurumlara bilişim çözümleri konusunda istihdam sağlama. Bilişim firmaları arasında mesleki dayanışma oluşturma. Bölgemiz ve ülkemizde bilişim çözümlerine ihtiyaç duyan kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek üyelere köprü oluşturma. Yenilikçi ve faydalı bilişim projeleri üreten, kullanan kurum ve kuruluşlara rehberlik ve öncülük projeleri ile inovasyon kültürünü yayma. Üye firmaların kurumsallaşmasını sağlanma. Haksız rekabeti önlemek ve piyasa koşullarının kamu yararına sağlıklı işletilmesini sağlamak amacıyla yetkili otoritelerle işbirliği yapmak. Sektörün ihtiyacı olan Analist, Mühendis, Programcı, Yazılım Test Uzmanı ve Doküman sorumlusu gibi ara elemanların sürekli eğitiminin sağlanması için «Sürekli Eğitim Merkezi» kurmak. Analist, Mühendis, Programcı ve Teknik servis adayları için staj olanakları sağlamak ve firmalar ile iletişim içinde olmak. Dernek Duyuru Sistemini etkin şekilde kullanma ve süreklilik sağlama. Bilişim sektöründe girişimciliği teşvik etme, konuyla ilgili yatırımı destekleme ve fonları üyelerimize sunma. Dernek üyelerinin çözümlerini ihracata yönelik uluslararası platformlara ulaştırma."

EBİLSAD Kurucu Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan Erkan Saldır, Başkan Yardımcıları Yılmaz Akgün, Ercan Peker, Şevket Akçay, Genel Sekreter Murat Işık, üyeler İbrahim Sarı, Cüneyt Yağız, Atilla Ceyhan. Genel Koordinatör Yılmaz Adıgüzel, Genel Koordinatör Yardımcısı Selma Demir. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title