Haberler

    Bilişim Zirvesi'nde Giyilebilir Teknolojiler ve Dijital Paralar Ele Alındı

    ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi 30 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.

    -

    İş Adamları Derneği (TÜTED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dilek Ataman Bağdatlıoğlu Bilişim Zirvesi kapsamındaki konuşmasında, ICT sektöründe yazılım ve donanım alanında inovasyon ve teknolojik tasarım konularına değindi. Gelecekte tüketici elektroniği alanını şekillendirecek olan gelişmeler konusunda öngörülerini ifade eden Dr. Dilek Ataman Bağdatlıoğlu özellikle giyilebilen cihazlar ve sanal paralar konusunda şimdiden önemli adımların atıldığını söyledi.


    Aktivite ve uyku monitörleri, sağlık ve fitness cihazları, internet bağlantılı gözlükler gibi çok sayıda kullanım alanına sahip olan giyilebilir teknolojiler konusuna tüketicilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek bu teknolojilerin sunduğu yeniliklere de değinen Ataman Bağdatlıoğlu "Aktivite cihazları, kalp atışlarınızı, yürüdüğünüz koştuğunuz, yüzdüğünüz mesafeyi ve yaktığınız kaloriyi ölçüyor. Uykunuzu izliyor. Saat olarak kullanılıyor. Internet bağlantılı gözlükler, internette dolaşım sağlıyor, fotoğraf çekiyor ve gelen uyarıları iletiyor. Artık hemen hemen her tüketici bir dijital tüketici olarak tanımlanıyor ve yaratılan her ürünün de bunu dikkate alması gerekiyor" şeklinde konuştu.


    Giyilebilen teknolojilerle dijital sağlık piyasası büyüyor


    Dijital sağlık piyasası ile ilgili hazırlanan piyasa raporlarında piyasa hacminin 3 yıl içinde iki katına çıkacağının öngörüldüğünü bildiren Ataman Bağdatlıoğlu Accenture'ın hazırladığı ABD piyasası ile ilgili raporda ise, ABD dijital sağlık piyasası büyüklüğünün 3,5 milyar dolardan 2017 sonunda 6,5 milyar dolara çıkması beklendiğini belirtti. Mobil giyilebilen cihazların toplam hacminin ise 2014 sonunda 1,5 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ifade etti.


    Dijital paralar internette şimdiden geçer akçe


    Dijital ve sanal paralar konusuna de değinen Ataman Bağdatlıoğlu, yapılan araştırmalara göre dijital paralar ile birlikte 900 tane yeni iş alanı tanımının ortaya çıkması beklendiğini vurguladı. Dijital paralar arasında şu anda en popüler olan "bitcoin" piyasa değerinin yaklaşık 5,5 milyar dolara ulaştığını ve bitcoin ile günlük ortalama 63 bin adet işlem gerçekleştirildiğini söyledi. Çok sayıda online platformun bitcoin ile yapılan ödemeleri şimdiden kabul etmeye başladığını bildirdi.


    İstanbul sunucu ve veri merkezi olmalı


    İstanbul'u internetin merkezi yapmak için çalışılması gerektiğini vurgulayan Ataman Bağdatlıoğlu, " İstanbul'u internetin merkezi yapmak için sunucuları buraya getirmeliyiz çünkü hız yüksek olsa bile sunucular uzakta ise ping süreleri uzuyor. İstanbul'un da Amsterdam, Londra, New York, Hong Kong, Miami gibi bir veri merkezi olmaması için hiçbir neden yok. Bu bölgede mutlaka bir merkez olacak bu neden Türkiye olmasın? Bu konuyu ticari boyutundan çıkarıp ülke menfaati haline getirmeliyiz. Sistemi taşıyıcı olmaktan çıkarıp katma değer yaratmalıyız" diyerek bu amaca yönelik Türkiye'nin ortak bir platformda bir strateji saptaması gerektiğini vurguladı.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Bilişim Zirvesi İstanbul Türkiye Eylül Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title