Haberler

Bilişim ve Teknoloji Festivali Başladı

Düzce Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu (DÜBİTEK) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan “Teknolojik Gelişmeler ve Oyun Günü” konulu etkinlikler Cumhuriyet Konferans Salonu’nda başladı.

Düzce Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu (DÜBİTEK) tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan "Teknolojik Gelişmeler ve Oyun Günü" konulu etkinlikler Cumhuriyet Konferans Salonu'nda başladı.

İlk günkü programa Düzce Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Resul Kara, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve DÜBİTEK Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Esra Şatır, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Windows ve Azure Lideri Gökşin Bakır, Microsoft Ortadoğu ve Afrika MVP Topluluğu Program Yöneticisi Hande Kayadeniz Torkan, Microsoft Azure MVP Daron Yöndem, Microsoft Embedded MVP Umut Erkal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Resul Kara, geleneksel hale getirilen Bilişim ve Teknoloji Festivali etkinliğine katılan tüm katılımcılara ve etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın ilk misafir konuşmacısı Gökşin Bakır, yaratıcılık fikri üzerinde durarak, gerek akademik alanda gerekse endüstriyel alanda kişileri ve kurumları farklılaştıracak, başarıya götürecek anahtarın yaratıcılık fikri olduğunu söyledi. Farklı, yenilikçi fikirlerin kapitalden daha değerli hale geldiğini belirten Gökşin Bakır, "Eğer fikriniz varsa bunu kullanın, doğru bilgiyi bulma konusunda kendinizi eğitin" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Programın diğer konuşmacısı Hande Kayadeniz Torkan, MVP unvanı hakkında bilgiler vererek, MVP olma şartlarından, Microsoft'un MVP olan kişilere sunduğu olanaklardan bahsetti.

Programın ikinci bölümünün konuşmacısı Daron Yöndem, okul dönemlerinde oyun geliştirdiğini ve kod yazdığını belirterek başladığı sunumunda, çalışma yaşamında edindiği deneyimleri dinleyicilerle paylaştı. "Korkmayın, karşınıza çıkan fırsatları kaçırmayın, yeter ki boş durmayın" sözleriyle iş yaşamına atılmaya hazırlananlara tavsiyelerde bulundu.

Günün son konuşmacısı Umut Erkal ise kendini tanıtarak başladığı konuşmasında teknolojik trendler konusundaki bilgilerini dinleyicilere aktardı.

Soru cevap şeklinde devam eden program, misafir konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Resul Kara Microsoft Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title