Haberler

Bilirkişi Yeniden Maden Ocağında

Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının 20. ayında bilirkişi heyeti inceleme yapmak üzere 3. defa facianın meydana geldiği Eynez Maden Ocağına girdi. Heyet, kazadan bu yana ilk kez facianın meydana geldiği ve girilemeyen bölgeye inmeye çalışacak.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada mahkeme heyetinin yeniden keşif kararı gereği bilirkişi heyeti Eynez Maden Ocağına indi. Sabah saatlerinde maden ocağına gelen heyet yoğun güvenlik önlemleri altında saat 12.20 sıralarında ocağa indi. Bilirkişi heyeti ile birlikte 301 işçinin hayatını kaybettiği madende gerçekleştirilen keşifte faciada hayatını kaybeden işçilerin aileleri müdahil ve sanık avukatları da yer aldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Facianın meydana geldiği ocak girişinde jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Öte yandan Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı Ege Linyitleri İşletmesinin özel güvenlik görevlileri ile şirketin güvenlik görevlileri de güvenlik önlemlerinde yer aldı. Heyeti takip için bölgeye gelen basın mensupları maden girişinde bekletildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Eynez Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title