Haberler

Bilinçli Budama Çalışmaları Devam Ediyor

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Ekipleri mevsim değişikliklerini göz önünde bulundurarak hizmetlerine yön veriyor.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi tarafından kurulan budama ekipleri, sonbahar mevsiminde kuruyan ağaçlarda budama çalışması gerçekleştirmenin yanı sıra hastalık sebebiyle canlılığını yitirmiş ağaçları ise kontrollü bir şekilde kaldırıyor.

5 KİLOMETRELİK ALANDA BUDAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Asırlık ağaçların gelecek nesillere aktarılması için hummalı çalışmayla budama işi gerçekleştiren HBB ekipleri, cadde ve sokakları vatandaşla paylaşarak adeta kentin bir sakini olan ağaçların sağlıklı ve uzun ömürlü olması için çaba harcıyor.

Çalışmalar kapsamında HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi ekipleri, Samandağ ilçesi Çevlik Mahallesi'ne giden deniz yolu kavşağından yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki Mehmet Aslan Caddesi'ne kadar olan bölgede çınar ağaçlarını budayarak bakıma tabi tuttu.

ÇALIŞMALARA ZİRAAT MÜHENDİSLERİ REFAKAT EDİYOR

Hatay'ın her ilçesinde budama çalışmalarına aksatmadan devam eden ekiplere ziraat mühendislerinin refakat ettiği bildirilirken, ağaçların forma sokularak güçlenmesi ve sağlıklı hale getirilmesi için çalışmaların devam edeceği duyuruldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title